Dit is wat er gebeurt als de koningin van een zwerm bijen in de koffer van je auto vastzit

Dit is wat er gebeurt als de koningin van een zwerm bijen in de koffer van je auto vastzit

In Haverfordwest, een stadje in Wales, heeft een enorme zwerm bijen zich vastgeklampt aan de koffer van een geparkeerde auto. Vermoedelijk was de koningin naar binnen gevlogen en zat ze vast in de kofferbak. En uiteraard laten bijen hun koningin niet in de steek.

Het was even schrikken voor Tom Moses een ranger in het nationaal park Pembrokshire. Hij merkte dat een bruine massa aan de achterkant van een geparkeerde auto hing. De eigenaar was in Haverfordwest aan het winkelen. Maar toen hij dichterbij kwam, zag hij plots dat die bruine massa een enorme zwerm bijen was. Er wordt geschat dat er zeker 10.000 bijen op de kofferbak van de wagen zaten. “Ik heb nog nooit zo veel bijen samen gezien”, zei Moses aan The Guardian.

Vijf keer gestoken

Het gezoem van de bijen overheerste alles en Moses maakte zich zorgen. Veel mensen stopten om te kijken, en daar waren ook kinderen bij. “We waren midden in de stad en net buiten een pub. Ik was bang dat iemand iets stoms zou doen.” Dus riep Moses meteen de hulp in van een groep imkers die in het nationaal park actief is. Zij slaagden erin de bijen van de auto in een doos te lokken.

Om ze te vangen was zo’n drie uur nodig, en intussen bleef Moses de hele tijd in de buurt van de bijen waken. Hij is vijf keer gestoken op zijn hoofd, in zijn nek en achter zijn oren. Hij maakt zich er niet veel zorgen over en wil dat mensen beseffen dat bijen waardevolle diertjes zijn, waar we voor moeten zorgen in plaats van ze te doden.

(Bron: The Guardian)

Gesponsorde artikelen