Dit is wat we al weten over de OnePlus 6

Dit is wat we al weten over de OnePlus 6

Binnenkort pakt OnePlus uit met de OnePlus 6, waarmee het de concurrentie wil aangaan met de iPhone X en de Samsung Galaxy S9. Het Chinese merk staat bekend om z’n degelijke toestellen met een een betaalbaar prijskaartje en ook de OnePlus 6 belooft mee te kunnen met de flagships van de grotere merken. 

OnePlus zal binnenkort de OnePlus 6 uitbrengen. Wanneer het toestel precies voorgesteld zal worden, is nog niet geweten. Maar aangezien OnePlus zelf al heel wat heeft gelost over de OnePlus 6 kunnen we vermoeden dat de lancering voor heel binnenkort zal zijn. Dit is wat we al weten van het nieuwe toptoestel van OnePlus.

Design

OnePlus deelde op Twitter al een foto van de OnePlus 6, die op zijn voorganger, de OnePlus 5(T) ligt. Op de vrij donkere foto zien we een blauw toestel met een strak design, zoals we van OnePlus gewoon zijn.

Verder werd er ook al een foto gelost van de voorkant van het toestel. Waarop de zogenaamde notch te zien was, de uitsnijding bovenaan het scherm waar de frontcamera en luidspreker in verwerkt zitten, die we ook zien in bijvoorbeeld de iPhone X of de Huawei P20.

Avengers

Net zoals er een limited edition was van de OnePlus 5T in Star Wars-stijl, zal er ook bij de OnePlus 6 een speciale versie zijn. Deze keer zal het een toestel zijn in ware Avengers-stijl, naar aanleiding van de nieuwe film Avengers: Infinity War, die uitkomt op 27 april.

Net als bij de Star Wars-editie, zal deze limited edition enkel te verkrijgen zijn in India.

Camera

De camera van de OnePlus 6 is ook veelbelovend. Pete Lau, de CEO en oprichter van OnePlus, postte enkele weken geleden een aantal foto’s, genomen met de OnePlus 6, op zijn profiel op de Chinese socialenetwerksite Weibo.

De foto’s tonen een hoge beeldkwaliteit met heldere kleuren. Over hoeveel megapixel de verschillende lenzen precies beschikken is nog niet geweten, maar aangezien Pete Lau nu al met de foto’s uitpakt, zal de camera naar alle waarschijnlijkheid verbeterd zijn ten opzichte van de voorganger, de OnePlus 5T. Volgens geruchten zou het gaan om een 20 megapixel en een 16 megapixel Dual Lens aan de achterzijde.

Waterdicht?

Onlangs postte OnePlus een tweet waaruit we kunnen afleiden dat de nieuwe OnePlus waterdicht zal zijn.

In de tweet, vergezeld van een filmpje waarop druppels neervallen, staat de volgende tekst te lezen: “Haat je het niet wanneer je moet stoppen met je gsm te gebruiken omdat het begint te regenen? Wij ook.”

Zwemmen met je smartphone?

De nieuwe OnePlus 6 zal dus naar alle waarschijnlijkheid volledig waterdicht zijn. Wat dus zou kunnen betekenen dat je met je smartphone kan gaan zwemmen. Hoe diep je in het water zal kunnen gaan met de OnePlus 6 is nog niet geweten. Daarvoor is het wachten tot de voorstelling van het toestel waarbij het precieze IP-certificaat bekend gemaakt zal worden.

Met de nieuwe OnePlus 6 zal je je dus geen zorgen meer moeten maken dat je toestel onbruikbaar wordt wanneer het eens een plons maakt in de wasbak of het toilet. Al is het in het laatstgenoemde geval wel nog de vraag of je hem echt uit de pot wil vissen.

Overige specs

Verder werd er ook al heel wat gespeculeerd rond de specs van het toestel. Zo zou de OnePlus 6 uitkomen in twee versies, eentje met 6GB en eentje met 8GB RAM-geheugen. De toestellen zouden verder een geheugen hebben van respectievelijk 128 GB en 256 GB en beschikken over een snelle Snapdragon 845 processor.

Maar ook de batterij zou verbeterd worden, waarbij er gesproken wordt van 3.450 mAh. En uiteraard zal de OnePlus 6 beschikken over de bejubelde Dash Charging technologie, waardoor het toestel aan sneltempo opgeladen kan worden.

De OnePlus 6 wordt vermoedelijk op 5 mei voorgesteld.

Gesponsorde artikelen