Dit is wat we weten over ‘Avengers: Endgame’ dankzij de tweede trailer

Dit is wat we weten over ‘Avengers: Endgame’ dankzij de tweede trailer

Nog vijf weken en ‘Avengers: Endgame’ komt in de cinemazalen. Met twee trailers kunnen we al enkele belangrijke verhaallijnen ontcijferen, al moest je soms snel zijn om de tips van Marvel op te pikken. Wij zetten de belangrijkste hints even op een rijtje. Opgelet: spoilers voor ‘Avengers: Endgame’

Kijk hier nog even naar de trailer, voor we ‘m volledig ontleden.

1. We gaan in de tijd reizen (nee, serieus)

Wat gaat er gebeuren in Avengers: Endgame? Sowieso is het de bedoeling dat de Decimation, de beslissing van Thanos om de helft van de intergalactische bevolking uit te roeien, terug te draaien. Tenminste, dat lijkt logisch. Maar nog logischer zou zijn om de Decimation gewoon nooit te laten gebeuren. Er zijn dan ook een aantal elementen in de trailer die wijzen op tijdsreizen.

Nostalgie

Om te beginnen zijn er een aantal verwijzingen naar de origines van onze Avengers. De scène met het masker van Tony Stark en de boodschap naar Pepper Potts komen rechtstreeks uit Iron Man I en II. Ook Steve Rogers krijgt de nostalgische behandeling (later meer daarover). Daarnaast zegt de voice-over van Penny “The world has changed, none of us can go back. All we can do is our best. And sometimes the best we can do is to start over.” Gaan we terug in de tijd en herbeginnen we het gevecht met Thanos voor hij onherroepelijk de helft van het heelal uitroeit?

Er zijn nog elementen buiten de trailer die wijzen op zo’n scenario, enkele daarvan ontleden we hieronder. Maar ook toen Avengers: Endgame aan het filmen was, doken er al foto’s op van de Avengers in klassieke outfits uit The Avengers. Chris Hemsworth werd gespot met lange blonde haren, Chris Evans droeg zijn ouderwetse kostuum en zélfs Loki werd gespot, onderweg naar Asgard in handboeien.

Personages die al dood zijn

Tenslotte is er ook nog bewijs dat personages die al even dood zijn, toch nog zouden terugkeren in Avengers: Endgame. Frank Grillo zou zijn rol van Crossbones opnieuw opnemen, zeggen de geruchten. Maar Grillo was ook op een event samen met Chris Evans en Robert Downey Jr. in Atlanta.

Bewijst dat echt dat we gaan tijdreizen? Nee, maar dit wel. Op de laatste setfoto’s die roddelwebsite Just Jared te pakken kreeg, is Chris Evans te zien met Paul Rudd (Ant-Man). Evans is te zien in oude Avengers-outfit, en Paul Rudd in zijn (nieuwe) Ant-Manpak. Conclusie: Ant-Man is teruggereisd in de tijd. Nog andere setfoto’s zouden een soort tijdreismachine tonen.


2. Hawkeye wordt Ronin en Ronin komt naar de Avengers

Hawkeye, de boogschutter met het … haviksoog, kan volgens de strips enkele kanten op. Maar uit de trailer kunnen we toch opmaken dat hij het Ronin-pad opgaat. Er zijn enkele indicaties dat Hakweye zijn familie verliest, waaronder één ontroerend moment waarbij hij zijn dochter Lila met pijl en boog leert werken. We weten dat zijn familie ook door de Decimation geraakt wordt, wat hem op het slechte Ronin-pad brengt, naar Tokio. In de trailer kunnen we dat zien, want Black Widow komt hem bezoeken.

3. Hoe Ant-Man bij de Avengers terechtkomt

In een bijzonder emotionele scène zien we Ant-Man naar zijn familie spurten en zien we hoe ook zijn gezin door Thanos zijn vingerknip gedecimeerd wordt. In een post-creditsscène uit Ant-Man & the Wasp zagen we Scott Lang nog in het Quantum Realm zitten nadat zijn compagnons ook weggeknipt werden. Maar dezelfde scène insinueert ook hoe hij daar wegraakt, door ‘time vortexes’.

Dat maakt van Ant-Man ook een cruciaal personage in Avengers: Endgame. Hij heeft de motivatie om Thanos zijn Decimation ongedaan te maken en hij heeft al aan tijdsreizen gedaan. We zien hem in de trailer dan ook de Quantum Tunnel van San Francisco naar het Avengers-hoofdkwartier in New York nemen.

4. Thor en zijn nieuwe hamer

In de vele flashbacks naar het verhaal van Thor in de Avengers: Endgame-trailer zien we dat Thor het gevoel heeft dat hij zijn vader teleurgesteld heeft door Thanos niet tegen te houden. Hij heeft ook een serieuze survivor’s guilt. Dat Thor aan posttraumatisch stressyndroom lijdt, weten we al, maar de Decimation lijkt hem echt gebroken te hebben.

Iets verder zien we echter hoe hij Stormbreaker vasthoudt, een wapen dat gemaakt werd door Eitri om een einde aan Thanos te maken. Verschillende eerdere trailers en teasers gaven al aan dat Thor op queeste gaat om mogelijk de overblijvende Asgard-vluchtelingen te vinden. Hij zou met Stormbreaker ook wel eens de Bifrost (de regenboogbrug tussen Midgard en Asgard) proberen oproepen om die terug naar Asgard te sturen.

5. Hawkeye/Ronin heeft iets geleerd van Black Widow

Clint Barton mag dan wel Ronin geworden zijn, hij heeft zijn Hawkeye-vaardigheden niet verloren. Aan zijn handschoen kan je een bijzonder design opmerken: die van de Widow’s Bite, het wapen van Black Widow. Die sturen elektrische steken naar een vijand, die daardoor geïmmobiliseerd of verdoofd. Het ziet ernaar uit dat Ronin een paar truukjes van Black Widow heeft geleerd. Ze zijn dan ook niet voor niets meer dan twintig jaar vrienden.

6. Tony Stark bedenkt een oplossing

Dat Tony Stark uiteindelijk opnieuw bij de Avengers moet terechtkomen, is geen mysterie, dat staat in de sterren geschreven. Tijdens het refrein “Whatever it takes” dat in de trailer herhaald wordt, zien we niet precies hoe Tony en Nebula uit het schip van de Guardians raken. Maar dat moet wel: ze hebben nog zuurstof voor één dag. Daarbij viel het veel fans op dat Stark exact hetzelfde marcelleke aanheeft als in Iron Man toen hij zijn eerste Iron Man-pak maakte. Ook in Iron Man 2 draagt hij het: net toen hij een nieuw element ontdekte dat zijn leven zou redden. Wij concluderen: Tony redt het wel.

7. Die witte Avengers-pakken

We weten al maanden, door merchandising en uit de vorige trailer, dat de Avengers splinternieuwe uniformen krijgen en nu krijgen we ook een eerste deftige visual. Eén stuk merchandising noemde deze pakken de ‘Advanced Tech’-pakken, omdat ze, drumroll, hun inspiratie halen uit de meest geavanceerde technologie uit het universum. Maar wij denken vooral dat ze te vergelijken zijn met Quantum Realm-pakken uit Ant-Man & the Wasp en zo is de cirkel rond. Avengers: Endgame gaat aan tijdreizen doen. Of dat een goed idee is, zien we op 24 april.

Gesponsorde artikelen