Left Right
scrollTop top

Dit jaar kan je tijdens de ‘Pride Month’ niet met een regenboogvlag reageren op Facebookposts


Dit jaar kan je tijdens de ‘Pride Month’ niet met een regenboogvlag reageren op Facebookposts

Net zoals vorig jaar, is ook dit jaar juni dé maand waarin de LGBTQ-gemeenschap extra gevierd wordt. Vorig jaar kon je gedurende de hele maand op Facebook naast de typische ‘Like’, ‘Love’, ‘Sad’, ‘Angry’, ‘Haha’ en ‘Wow’ ook met een regenboogvlag reageren op een post. Dat kan, tot grote teleurstelling van vele LGBTQ’ers, dit jaar niet.

Vorig jaar introduceerde Facebook tijdens Pride Month een nieuwe knop om te reageren op Facebookposts, namelijk een regenboogvlag. De LGTBQ-gemeenschap was laaiend enthousiast en keek een jaar uit naar de herinvoering ervan. Maar die kwam er dit jaar jammer genoeg niet.

Geen speciale reageerknoppen meer

De LGBTQ-gemeenschap moet zich echter niet aangevallen voelen, de regenboogvlag is niet de enige reageerknop die verdwijnt. In 2017 introduceerde Facebook bijvoorbeeld ook een knop waarmee je voor Moederdag met bloemen kon reageren op een post maar ook die werd dit jaar niet meer geactiveerd.

Lisa Stratton, een woordvoerster van Facebook, liet aan Business Insider weten dat er geen speciale reageerknoppen voor bepaalde culturele gebeurtenissen geactiveerd zullen worden. Wel zijn er heel wat andere Pride-features die geactiveerd werden. En het goede nieuws is dat die ook na deze Pride Month actief zullen blijven.

Rainbows everywhere!

Facebook activeerde bijvoorbeeld heel wat nieuwe stickers in het Pride-theme. Zo kan je een regenboogframe rond je profielfoto zetten, een regenboogachtergrond achter je post met tekst zetten of regenboogstickers- en filters op je foto’s op Facebook, Messenger of Instagram plaatsen. Genoeg mogelijkheden dus om toch nog volop te kunnen vieren dat iedereen van iedereen mag en kan houden!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452