Left Right
scrollTop top

Dit kaartje toont heel duidelijk welke landen het zwaarst getroffen worden door terrorisme


Dit kaartje toont heel duidelijk welke landen het zwaarst getroffen worden door terrorisme

De aanslagen in Parijs brengen de terreur wel heel dichtbij, maar voor miljoenen mensen is het spijtig genoeg dagelijkse kost. De Global Terrorism Index heeft voor 2014 zelfs de grootste toename in het aantal terreurdoden geteld sinds het begin van de waarnemingen.

Volgens de Global Terror Index, die jaarlijks opgemaakt wordt door het Institute for Economics and Peace, zijn er vorig jaar 32.658 mensen omgekomen door terrorisme. Dat is een pak meer dan een jaar eerder, toen het er nog 18.111 waren. Het meeste aantal slachtoffers is in Irak gevallen: 9.929 doden. Daarna volgen Nigeria (7.512 doden), Afghanistan (4.505) en Syrië (1.698).

De toename in het aantal terreurdoden kan voornamelijk toegeschreven worden aan Islamitische Staat en Boko Haram, die samen verantwoordelijk zijn voor 51 procent van alle opgeëiste terreuraanslagen. Bovendien zien we dat terreurorganisaties steeds meer burgerslachtoffers maken, wat we ook afgelopen weekend opnieuw van dichtbij meegemaakt hebben in Parijs.

Helaas is niet alleen het aantal doden aan het toenemen, ook de landen die getroffen worden door terrorisme. Vorig jaar waren er elf landen waar er meer dan 500 mensen zijn omgekomen door aanslagen. Een jaar eerder waren er dat vijf.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update