Dit kan gênant worden: zitten we binnenkort geschrankt in een volgepropt vliegtuig? 

Dit kan gênant worden: zitten we binnenkort geschrankt in een volgepropt vliegtuig? 

Reizen met het vliegtuig kan echt hatelijk zijn: slecht eten (waar je voor moet bijbetalen), urenlang aanschuiven om door de douane te geraken en jezelf in duizend bochten wringen om toch een klein beetje comfortabel te zitten. Om nog meer plaats te kunnen besparen, komt een zetelfabrikant voor zetels met een idee dat ons niet bepaald gelukkig maakt: hij wil de zetels schranken. 

Probeer het je in te beelden: geschrankte vliegtuigzetels. Je zit met je gezicht tegenover mensen die je niet kent. Je probeert zo weinig mogelijk oogcontact te maken met de creep die recht tegenover jou zit. In slaap vallen is al zeker geen optie. Stel je voor dat ze een foto nemen! Ugh, comfortabel is anders.

Dat is wel wat ons te wachten staat als het van Zodiac Seats France, een zetelleverancier voor luchtvaartmaatschappijen, afhangt. Het bedrijf heeft een patent genomen op een nieuwe zetelverdeling voor op vliegtuigen. Daarbij zal je dus niet meer schouder aan schouder zitten met je buren, maar zal je wel op hun gezicht moeten kijken én zal je iets meer volk moeten verdragen op je vlucht.

Het doel van het ontwerp is eigenlijk om meer plaats te creëren voor je schouders en armen en om meer zetels in de beschikbare ruimte te zetten. Gelukkig blijft het voorlopig bij een concept en heeft het bedrijf nog niet direct plannen om het echt in productie te brengen.

Zo zien de plannen eruit:

Ugh, comfortabel ziet het er niet echt uit

Maar goed, we moeten eerlijk zijn: het zou wel leuk zijn om wat meer plek te hebben om je armen te bewegen

… een klein beetje dan toch

Giphy

Maar … we zitten niet echt te wachten op de gênante momenten. Per ongeluk oogcontact maken met je overbuur bijvoorbeeld

Waar the fuck moet je nu een hele vlucht naar kijken?!

Giphy
Bron: Wired

Gesponsorde artikelen