Dit model wil de eerste transgender zijn op de Victoria’s Secret catwalk

Dit model wil de eerste transgender zijn op de Victoria’s Secret catwalk

Groot, slank en cisgender: dat is de beschrijving voor het perfecte model van Victoria’s Secret. We kijken allemaal met bewondering naar de modeshows, maar veel diversiteit is er niet te bespeuren. Daar wil het Amerikaanse model Leyna Bloom verandering in brengen. Zij wil het eerste transgender model zijn met een donkere huidskleur en lanceerde een campagne op Twitter.  

Victoria’s Secret staat bekend om haar lingerie- en slaapcollectie die elk jaar gepromoot wordt op de spectaculaire shows van Victoria’s Secret Fashion. Deze shows zijn fantastisch, maar veel diversiteit spot je daar niet. Wordt het niet eens tijd dat een transvrouw het lingeriemerk promoot?

Het Amerikaans model Leyna Bloom denkt van wel. Zij wil de eerste transgender zijn met een donkere huidskleur die op de catwalk loopt van Victoria’s Secret. Leyna lanceerde een campagne op Twitter om een show te organiseren met Victoria’s Secret.

Haar tweet werd lovend onthaald, want de oproep werd meer dan 14.000 geretweet.

Grote droom

Leyna is niet onbekend in de modewereld. Ze mocht al op de catwalk lopen van ‘The Blonds’, een luxekledingmerk gevestigd in New York City. Ze was ook de eerste transgender met een kleurtje die model stond voor Vogue India. Victoria’s Secret zou ze dan ook graag op haar lijstje staan hebben. “Het is altijd al een droom voor me geweest, zoals zoveel anderen, voor alle vrouwen en zelfs sommige mannen,” zei Leyna tegen Yahoo.

Het Amerikaanse model weet niet waarom het zo lang duurt vooraleer ze meer modellen aannemen die diversiteit brengen. “Ik weet niet waarom het zo moeilijk voor hen is om ons een kans te geven. Aan de andere kant gebeurt er nergens iets. We hebben allemaal unieke verhalen; we zijn gewoon anders, en we hebben het volste recht om te zijn. We willen gewoon vertegenwoordigd worden en misschien willen ze ons ook vertegenwoordigen”, zegt ze. Wij zijn benieuwd of ze deze ultieme kans gaat krijgen!

Gesponsorde artikelen