Dit moet je doen om je huid te doen stralen tijdens de lente

Dit moet je doen om je huid te doen stralen tijdens de lente

In de winter heb je waarschijnlijk hard je best gedaan om je huid goed te onderhouden. Maar eens de zon begint te schijnen, moet je een kleine aanpassing doen aan je verzorging. Anders ga je heel snel aan je huid merken dat je iets fout doet. Hier moet je zeker rekening mee houden. 

Exfoliëren

Een goede scrub is altijd belangrijk. Maar als je een zachte huid wil hebben na de koudere maanden, moet je zeker eens goed exfoliëren.

Tijdens de winter droogt onze huid uit, wordt het dof en blijven er dode huidcellen achter. Daarom moet je eerst die winterhuid doen verdwijnen met een zachte scrub.

Het handige hieraan is dat de poriën ook vrijkomen waardoor andere producten beter kunnen inwerken. Als je nadien een hydraterend masker gebruikt, gaat je huid zeker glanzen.


Zachte crèmes

Tijdens de winter gebruik je waarschijnlijk vette wintercrèmes zodat je huid zeker gehydrateerd blijft. Maar eens het een beetje warmer wordt, mag je deze weer wegsteken en overschakelen naar zachtere crèmes en lotions.

Uiteraard moet je rekening houden met je huidtype, maar normaal gezien heeft je huid in de lente en zomer minder vette crèmes nodig.

Versta ons niet verkeerd, je hebt natuurlijk nog crème nodig die je huid hydrateert, maar gewoon niet zo veel als tijdens de koudere maanden.

Bescherming

De zon schijnt niet meteen fel, maar vergeet niet dat je huid die stralen al even niet heeft gezien. Ook al denk je dat het niet meteen nodig is, toch zou je je huid al meteen moeten beschermen met zonnecrème.

Je moet nu ook niet meteen denken dat je gaat verbranden of je erg veel last zal hebben. Maar de zon brengt schade aan je huid als je het niet goed beschermt en insmeert.

Onder de ogen

De huid onder je ogen is veel dunner dan op andere plaatsen. Daarom moet je het extra goed verzorgen als de lente eraan komt.

Onder je ogen heeft je huid gewoon wat meer bescherming en een betere hydratatie nodig. Daarom is het aangeraden om deze zone goed in te smeren met een oogcrème zodat je geen zichtbare effecten hebt.

Als je de huid onder je ogen goed insmeert, zal je er veel frisser uitzien en helemaal klaar zijn om de lente aan te kunnen!

Laat de zon maar komen!

Gesponsorde artikelen