Dit nieuwe snufje mag niet in Europa: Facebook scant foto’s in je gsm om ze naar je vrienden te sturen

Facebook is momenteel een nieuwe functie aan het testen, waardoor je makkelijker foto’s met je vrienden kan delen voor je ze uploadt. Door de Photo Magic-functie te gebruiken, zal Facebook eerst de foto’s in je gsm scannen, en door gezichtsherkenning zal het je vrienden proberen herkennen. Nadien zal je voorstellen krijgen om de foto’s naar de vrienden te sturen via Facebook Messenger.  Dit alles is wel nog niet voor ons, want door privacy-reglementeringen is deze functie niet in Europa beschikbaar. 

Dankzij de nieuwe Photo Magic-functie, zal Facebook Messenger je automatisch een notificatie sturen als je vrienden herkend zijn in je foto’s, en vragen of je de foto’s naar hen wil sturen. Daarvoor moet je geen speciaal bericht sturen, want in twee clicks zullen de foto’s verstuurd zijn.

Voor Android-gebruikers zal de gezichtsherkenning onmiddellijk gebeuren bij elke foto die ze nemen, dus kunnen vrienden de foto’s ontvangen net nadat je ze genomen hebt. De foto-albums van de mensen met een iPhone zullen op regelmatige basis gescand worden om te kijken of ze foto’s met vrienden bevatten.

Mag niet bij ons

Facebook doet dit niet zonder toestemming, de kans is zelfs heel groot dat je hen al toestemming hebt gegeven om de nieuwe functie te gebruiken. De enige vereiste is namelijk dat Messenger toegang heeft tot je foto’s en camera, maar als je ooit al iemand een foto gestuurd hebt via Messenger is de kans groot dat je die toestemming al gegeven hebt.

Het klinkt misschien wel creepy dat Facebook meekijkt naar al je foto’s. Als je er echt niet tegen kan, heb je twee opties: je kan de notificaties voor de de functie ‘send-to-your-friend’ afzetten of de Facebook gezichtsherkenning uitschakelen.

Facebook’s Photo Magic zal niet snel over heel de wereld gebruikt worden. In Europa kan de gezichtsherkenning (nog) niet gebruikt worden door de wetgevingen rond privacy.

(Bron: Business Insider)

Meer
Lees meer...