Dit personage keert niet terug in ‘Game of Thrones’ en dat verraadt mogelijks iets over het einde

Dit personage keert niet terug in ‘Game of Thrones’ en dat verraadt mogelijks iets over het einde

Tycho Nestoris, de bankier van de Iron Bank van Braavos, zal niet te zien zijn in het achtste en laatste seizoen van ‘Game of Thrones’. Dat nieuws heeft acteur Mark Gatiss verklapt in een interview op de website ShortList en doet fans meteen speculeren over het einde van de populaire HBO-serie.

Mark Gatiss is in totaal in amper 4 van de 67 afleveringen van Game of Thrones te zien. Toch bepaalt zijn personage Tycho Nestoris mogelijks mee wie er op de Iron Throne zal zitten aan het einde van het achtste seizoen.

Als bankier bij de Iron Bank van Braavos kan hij namelijk beslissen aan wie de rijkste bank uit Game of Thrones zijn geld leent. In het vierde seizoen zien we Tycho Nestoris voor het eerst als hij geld leent aan Stannis Baratheon. Het gesprek met Mace Tyrell in seizoen vijf verloopt daarentegen heel wat minder vlot.

Samenwerking met Cersei Lannister

De rol van de vertegenwoordiger van de Iron Bank wordt in het zevende seizoen, dat vorig jaar is uitgezonden, iets groter. Hij trekt namelijk naar King’s Landing om met Cersei Lannister te spreken en geleend geld terug te eisen.

Cersei wijkt niet af van het gezegde “A Lannister always pays his debts” en slaagt er nipt in om haar schulden aan Tycho Nestoris en de Iron Bank terug te betalen. De bankier toont daardoor ook interesse om de Cersei te steunen in haar oorlog tegen Daenerys Targaryen. Zo zou de Iron Bank het beruchte huurlingenleger de Golden Company ter beschikking stellen van de Lannisters.

“Ik denk dat ik blijf leven …”

Eerder raakte al bekend dat de Golden Company en hun aanvoerder Harry Strickland sowieso zal te zien zijn in seizoen acht. Tycho Nestoris zelf zal daarentegen niet meer meespelen in de HBO-reeks.

Toen acteur Mark Gatiss gevraagd werd of hij het laatste seizoen van Game of Thrones zal overleven, zei hij het volgende: “ik doe er niet in mee dus ik denk wel dat ik blijf leven, al kan het natuurlijk wel dat een draak mijn hoofd er buiten beeld afbijt”.

Goed voorteken voor Cersei?

Omdat het laatste seizoen van Game of Thrones maar in 2019 zal te zien zijn, is ieder nieuwtje voor fans interessant genoeg om te speculeren over de afloop van het ultieme gevecht uit de reeks. Met de afwezigheid van Tycho Nestoris is dat niet anders.

Veel volgers zien dat nieuws als een goed voorteken voor Cersei. Het feit dat we de vertegenwoordiger van de Iron Bank niet meer te zien krijgen, zou willen zeggen dat hij zijn belofte houdt en de Golden Company financiert.

Anderen denken daarentegen dat er geen rol meer is weggelegd voor Gatiss omdat de Iron Bank zal stoppen met geld lenen in het komende seizoen. Rond april 2019 zouden we meer moeten weten want dan komt het achtste seizoen op televisie.

Gesponsorde artikelen