Dit personage vertrekt na 20 jaar uit ‘Familie’

Dit personage vertrekt na 20 jaar uit ‘Familie’

Fans van ‘Familie’ zullen voorgoed afscheid moeten nemen van een ancien. Trudy Tack de Rixart de Waremme zal vertrekken naar Dubai en zo haar partner Bart Van den Bossche achterna gaan. En zo vertrekt er dus een echte ancien uit de soap. 

Na 20 jaar zal Familie vanavond afscheid nemen van Trudy Tack de Rixart de Waremme (Silvia Claes). De oudgediende van Familie zal vanavond voor de laatste keer te zien zijn in de VTM-soap, waarna ze haar partner Bart Van den Bossche (Chris Van Tongelen) zal volgen naar Dubai.

De Verenigde Staten

Het is niet de eerste keer dat Trudy een tijdje verdwijnt uit Familie. Bijna twee jaar geleden vertrok ze al eens met haar gezin naar Los Angeles, maar toen keerde ze een jaar later terug. Nu lijkt haar afscheid dan toch definitief te zijn.

Na de periode dat ze met haar gezin in de Verenigde Staten verbleef, keerde Trudy dus samen met Bart en haar stiefzoon Jelle (Felix Jamaels) terug. Maar ondertussen verhuisde Bart voor z’n werk naar Dubai en Jelle gaat naar het internaat. Trudy bleef dus alleen achter, dus komt het niet als een verrassing dat het personage haar liefde achterna gaat en ook naar Dubai trekt.

VTM

“Niet mijn eigen keuze”

Actrice Silvia Claes vindt het jammer dat haar personage uit de reeks geschreven wordt. “Dit was niet mijn eigen keuze”, laat ze weten aan Het Laatste Nieuws. “Zelf zou ik deze stap nooit hebben gezet. Het zijn de scenaristen die beslist hebben om Trudy uit de reeks te schrijven. Haar verhaal was volgens hen op”, legt Silvia uit.

Al moet ze ook toegeven dat ze de bui enigszins voelde hangen. “De laatste jaren stond mijn rol al op een lager pitje, dus ik voelde het wel ergens aankomen. Al hoopte ik dat ze Trudy toch opnieuw een boost zouden geven, want ze blijft een leuk personage waar je veel kanten mee op kan gaan.” Maar ze kijkt met een tevreden gevoel terug op haar tijd in Familie. “Als acteur weet ik dat de kans behoorlijk klein is om een bepaalde rol je hele leven te spelen. Twee decennia lang in de huid van Trudy mogen kruipen is dus al niet slecht. Ik kan afscheid nemen doorgaans goed relativeren. Er zijn dus geen traantjes gevloeid.”

Ooit nog terug?

Aangezien Trudy soapgewijs naar het buitenland verhuist, blijft de optie bestaan dat ze ooit terugkomt. Dat stelt Sylvia toch gerust. “Natuurlijk is dit fijner zo. Omdat Trudy naar het buitenland vertrekt, blijft alles mogelijk. Het is dus niet uitgesloten dat Trudy nog eens terugkomt, als dat past binnen een verhaallijn. We zien wel. Ik sta voor alles open en ben benieuwd wat de toekomst brengt.”

We nemen vanavond dus afscheid van Trudy, misschien maar voor even, misschien voorgoed. Wie de voorlopig laatste aflevering van Trudy wil zien, kan haar vanavond aan het werk zien om 20 uur op VTM.

VTM

Gesponsorde artikelen