Dit ruik je volgens een astronaut wanneer je in de ruimte bent

Dit ruik je volgens een astronaut wanneer je in de ruimte bent

Heb je je ooit afgevraagd naar wat de ruimte precies ruikt? Wellicht nog niet, maar nu zit je wel met die prangende vraag. Gelukkig heeft een Amerikaanse astronaut er net een antwoord op gegeven. Scott Kelly verbrak in 2015 het recordaantal dagen in de ruimte, en dus had hij tijd genoeg om de geur op te snuiven.

Kelly bracht liefst 350,4 dagen in de ruimte door. Op Twitter deed hij enkele dagen geleden een Q & A, en natuurlijk hadden mensen een pak vragen over de ruimte. Zo vertelde hij dat zijn grootste schrik tijdens zijn verblijf in de ruimte de gedachte was dat er iets zou gebeuren met zijn geliefden. Je kan immers niet zomaar snel even terug naar huis vliegen vanuit het ISS.

Op de vraag naar de geur in de ruimte heeft hij een duidelijk antwoord: brandend metaal. Zeker niet aangenaam dus. En ook aan boord van het ISS kan het al eens stinken. Niet dat er overal constant een slechte geur hangt, maar het hangt er een beetje van af waar je bent. In de buurt van de plaats waar het afval wordt bewaard – en dat kan soms heel lang duren – ruikt het uiteraard naar afval.

Gesponsorde artikelen