Dit toestel moet Nokia terug naar de top brengen en als de geruchten kloppen, lijkt het daar klaar voor

Dit toestel moet Nokia terug naar de top brengen en als de geruchten kloppen, lijkt het daar klaar voor

Er zijn maar weinig mensen die vroeger geen gsm hadden van Nokia, maar de Finse product heeft de trein van de smartphones volledig gemist en was zelfs enkele jaren volledig verdwenen. Nu zijn ze eindelijk terug en aan het einde van de maand zou met de P1 hun eerste toptoestel uitkomen en de geruchten zijn alvast veelbelovend.

Zo’n 15 jaar geleden telde je niet mee als je geen gsm van Nokia had. Hun telefoons waren goedkoop, betrouwbaar en heel stevig, maar daarna liep het mis. Nokia geloofde niet dat smartphones populair gingen worden en hun eigen besturingssysteem kon niet op tegen Android. Uiteindelijk gingen ze in zee met Windows en later werd hun smartphone-afdeling overkocht door Microsoft en verhuisd naar de Verenigde Staten.

Maar nu is Nokia dus terug. Daarvoor sloot Nokia een akkoord met HMD Global, een Fins bedrijf dat voornamelijk bestaat uit ex-werknemers van Nokia. De smartphones van Nokia werken deze keer ook op Android. Begin dit jaar kwam dan de Nokia 6, die enkel in China te koop is, op de markt en die was, mede door de beperkte oplage in minder dan een uur uitverkocht.

Veelbelovende geruchten

De grote wereldwijde terugkeer moet echter komen op 26 februari als ze de P1 voorstellen, hun toptoestel die de concurrentie moet aangaan met andere de bekende toestellen van onder meer Samsung en Apple. De eerste geruchten over die P1 zijn alleszins veelbelovend. Zo zouden er modellen komen met 128 en 256 GB en zou het werkgeheugen maar liefst 6 GB zijn. Ook de camera (23,3 MP) en de batterij (4.000 mAh) behoren tot de beste op de markt.

Die geruchten zijn wel nog niet bevestigd, maar komen uit betrouwbare bronnen. Ook over de prijs wordt al gespeculeerd. Het goedkoopste model zou 779 euro kosten, terwijl het duurdere model 900 euro zou kosten. Voor bevestiging en meer informatie wordt het dus wachten tot eind februari.

Bekijk hier hoe de nieuwe Nokia er eventueel zou uitzien:

Gesponsorde artikelen