Dit vindt Nikolaj ‘Jaime Lannister’ Coster-Waldau de meest degoutante scène uit ‘Game of Thrones’ en het is niet wat je denkt

Dit vindt Nikolaj ‘Jaime Lannister’ Coster-Waldau de meest degoutante scène uit ‘Game of Thrones’ en het is niet wat je denkt

‘Game of Thrones’ is niet vuil van een streepje bloed hier of daar en je kan je waarschijnlijk wel enkele degoutante scènes voor de geest halen. Maar Nikolaj Coster-Waldau, die in de reeks Jaime Lannister speelt, vindt een bijzondere scène de meest degoutante. 

‘The Red Wedding’, het gevecht tussen The Mountain en Oberyn Martell, … Als je aan een degoutante scène in Game of Thrones denkt, haal je waarschijnlijk wel een van deze momenten voor de geest. Maar Nikolaj Coster-Waldau, aka Jaime Lannister, heeft daar een heel andere mening over.

Degoutantste scène

Nikolaj Coster-Waldau kreeg in het interview met Variety de vraag wat volgens hem de meest degoutante scène in de afgelopen zeven seizoenen van Game of Thrones was. Voor hem springen er twee scènes uit.

In de eerste plaats de dood van Shireen. “Dat was echt een wreed moment. Het was relevant voor het verhaal en ik begrijp waarom ze het gedaan hebben, maar ik kon er niet naar kijken. En ik vond het zelfs moeilijk om het te lezen.” Maar het meest degoutante moment is volgens hem toch nog iets anders: het feit dat Robin Arryn nog steeds borstvoeding kreeg op z’n zevende. “Dat was zo verontrustend, zo vreemd en zo fout op elk niveau.”

Moeilijk evenwicht

Nikolaj legt verder ook uit hoe hij het bewonderenswaardig vindt hoe de makers er toch in slagen om het juiste evenwicht te vinden in de reeks. “Alles gebeurt voor een reden, zelfs de meest extreme dingen, die hebben nog steeds betrekking op het verhaal.”

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones wordt momenteel opgenomen. Zo liet Emilia Clarke onlangs weten dat de reeks er voor haar en haar personage Daenerys Targaryen al op zit. Of dit betekent dat ook de andere acteurs klaar zijn met filmen, is nog niet duidelijk.

Seizoen 8 van Game of Thrones wordt verwacht in 2019, je kan alles nog eens herbekijken met deze DVD-box.

Gesponsorde artikelen