Dit was de Krim tot voor kort: een must voor toeristen

Dit was de Krim tot voor kort: een must voor toeristen

Op reis gaan naar de Krim, het Oekraïense schiereiland, wordt op dit moment sterk afgeraden. Niet onlogisch natuurlijk, aangezien de situatie daar zeer onrustig is. Maar voor de strijd over de Krim tussen Oekraïne en Rusland losbarstte, was het schiereiland een plek waar veel toeristen naartoe trokken. En terecht, zo blijkt uit enkele prachtige foto’s. Kijk maar mee.

Dit ‘Zwaluwnest’ is een van de belangrijkste trekpleisters en wordt beschouwd als hét symbool van de Krimkust. Het kasteeltje – gebouwd in 1912 – staat op een 40 meter hoge rots boven de zee. 

Ook de vele paleizen op de Krim zijn indrukwekkend. Zoals dit Livadiapaleis, de vroegere zomerresidentie van de Russische tsarenfamilie.

En dit Vorontsovpaleis, een van de oudste op de Krim. Gebouwd voor de Russische prins Vorontsov tussen 1828 en 1848.

In Soedak vind je een van de grootste en best bewaarde forten uit de middeleeuwse periode op de Krim. Het Genuese fort is gebouwd op een oud koraalrif.

Ook indrukwekkend: het Uspensky klooster. Gebouwd in de flank van een zeeklif, vermoedelijk al in de 15de eeuw. 

De bekendste stad op de Krim is dan weer Yalta, helemaal op het zuidelijkste puntje van het schiereiland.

Maar ook de kust is geweldig, zeker voor wandelaars. De avontuurlijke kliffen en de prachtige uitzichten op de Zwarte Zee doen velen watertanden.

En wat denk je van deze prachtige natuur?

Ook dit kon tot voor kort op de Krim: zonnen en pootjebaden op het strand, samen met heel wat andere toeristen.

Sinds 1991 vindt in de zomermaanden zelfs elk jaar een dancefestival plaats op de Krim: Kazantip. Het lokt meer dan 150.000 mensen.

Met al deze troeven is het niet verwonderlijk dat National Geographic de Krim in 2013 nog op haar lijstje van ‘Best Trips’ plaatste. Vandaag is dat helaas helemaal anders.

Gesponsorde artikelen