Dit was de Wings for Life World Run

Dit was de Wings for Life World Run

Tienduizenden lopers uit meer dan 30 landen hebben vandaag deelgenomen aan de Wings for Life World Run. Samen hadden ze één doel: geld inzamelen om een remedie te vinden tegen ruggenmergletsels. Speciaal aan de wedstrijd is dat de deelnemers niet naar een finishlijn liepen, maar dat de finish – in de vorm van een auto – hen inhaalde. Dat maakt van de race een uniek en spannend evenement, dat uiteindelijk gewonnen werd door een Ethiopische loper in Oostenrijk.

De hele wedstrijd was live te volgen op de website van Wings for Life. Daarop kon je perfect zien hoeveel van de 33.736 deelnemers al ingehaald waren door de ‘Catcher Car’ en hoeveel lopers er nog in de race zaten. Je kon ook meekijken op een livestream.

Na vijf uur wedstrijd waren er nog drie mannen in de wedstrijd: twee in Oostenrijk en één in Peru. Uiteindelijk werd een van de lopers in Oostenrijk als laatste ingehaald door de Catcher Car. De Ethiopiër Lemawork Ketema kon gedurende 5 uur en 2 minuten en 78,58 kilometer uit de greep van de auto blijven, amper 90 meter langer dan de loper in Peru. 

In ons land werd de Wings for Life gelopen in Ieper. De winnaar daar was Wouter Decock, hij werd na 65,11 kilometer ingehaald door het autootje. 

Bij de vrouwen haalde Nele Louwagie het: zij liep 34,68 kilometer. 

Ook enkele BV’s deden mee, zoals Joke van de Velde, Véronique De Kock en Jani Kazaltzis.

De Belgische ambassadeur van Wings for Life, Marc Herremans, supporterde aan de zijlijn.

Volgend jaar komt er een tweede editie van de Wings for Life World Run. Doe jij dan ook mee?

Gesponsorde artikelen