Left Right
scrollTop top

Dit weten we al over de man die tijdens Eurovisiesongfestival podium opliep en microfoon afpakte


Dit weten we al over de man die tijdens Eurovisiesongfestival podium opliep en microfoon afpakte

Opschudding op het Eurovisiesongfestival tijdens het optreden van het Verenigd Koninkrijk. Een man liep op het podium en pakte de microfoon van zangeres SuRie af. Het zou gaan om Dr A.C, een zelfverklaarde activist tegen de corrupte Britse media. De Britse delegatie kreeg de kans om hun optreden opnieuw te doen maar weigerde dat.

Het was tijdens het negende optreden van de avond dat een man het podium van het Eurovisiesongfestival in Lissabon opliep. De Britse zangeres SuRie moest haar lied Storm even onderbreken omdat de man haar microfoon had afgepakt. Daarna zong ze onverstoord voort. De zangeres kreeg achteraf veel complimenten over de rust waarmee ze met het incident omging.

SuRie kreeg van de organisatie van het Eurovisiesongfestival de kans om na het laatste optreden haar nummer opnieuw te zingen maar weigerde dat. “We zijn heel trots op optreden”, liet de Britse delegatie weten.

Niet Jimmy Jump

Wat de man precies riep in de microfoon of wat er op zijn T-shirt stond, is nog niet helemaal duidelijk. Onmiddellijk dachten veel kijkers dat het ging om de Spanjaard Jaume Marquet, beter bekend als Jimmy Jump. Hij verstoorde in 2010 het Eurovisiesongfestival door mee te dansen met de Spaanse inzending.

Ondanks zijn lang palmares van het verstoren van (sport)events staat de Spanjaard er niet om bekend gewelddadig te zijn. Foto’s bevestigden dan ook al snel dat het om iemand anders ging.

Dr. A.C?

Het zou gaan om een Brit die zichzelf Dr. A.C, of DrACactivism noemt. Hij verstoorde in de UK eerder al de finale van The Voice en de National Television Awards.

De man ziet zichzelf als een activist tegen de corrupte media die hij vergelijkt met de maffia. Hij schreef ook al meerdere boeken waarin hij zijn theorieën uitlegt.

Bekijk het incident op het Eurovisiesongfestival hier:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618