Dit weten we al over de muziek op de trouw van prins Harry en Meghan Markle

Dit weten we al over de muziek op de trouw van prins Harry en Meghan Markle

Binnen minder dan een maand is het zover. Dan stapt de begeerde prins Harry met zijn Meghan Markle in het huwelijksbootje. Vandaag kondigde het koppel aan welke muziek gespeeld zal worden op de royal wedding. Dit is wat we al weten. 

Dat de knappe prins met de al even knappe Meghan Markle in het huwelijk gaat treden, is voor niemand nog nieuws. Maar nu liet het koppel aan magazine People weten welke liedjes ze op hun trouw gaan spelen.

Aangezien de prins en de Suits-actrice in St. George’s Chapel in Windsor, Londen trouwen, treedt het koor van de kapel op. Het eeuwenoude ensemble is ontstaan in 1348 en bestaat uit 23 jongens en 12 volwassen mannen. Om een idee over de trouwlocatie te geven: in St. George’s Chapel passen 800 mensen, terwijl in Westminster Abbey, waar William en Kate trouwden, maar liefst 2.000 personen passen.

Sheku Kanneh-Mason

Naast The Choir of St. George’s Chapel, treedt ook de 19-jarige Sheku Kanneh-Mason op. Hij is een bekende cellist, die al een aantal awards gewonnen heeft en aan The London’s Royal Academy of Music studeert. De jongeman kreeg persoonlijk een telefoontje van Meghan Markle.

“Ik was er ondersteboven van dat mevrouw Markle me opbelde om te vragen of ik de cello wou spelen op haar huwelijk. Het is een eer om op zo’n prachtig evenement te mogen spelen. Ik kan niet wachten!” vertelde de gelukkige Kanneh-Mason aan magazine People.

Getty Images

Orkesten en gospelgroepen

Er zal niet enkel klassieke muziek gespeeld worden op het huwelijk. Ook de BBC National Orchestra of Wales, The English Chamber Orchestra en de Philharmonia zullen hun muziek laten horen. Dit koor wordt begeleid door dirigent Christopher Warren-Gree en bestaat uit onder andere strijk- en blaasinstrumenten.

Karen Gibson zal aanwezig zijn met haar christelijke gospelgroep The Kingdom’s Choir. Gospel is een muzieksoort die vaak religieuze teksten heeft en zingt over leven na de dood. Bekende artiesten die een vleugje gospel gebruikten of gebruiken zijn Elvis Presley en John Legend.

Gesponsorde artikelen