Dit willen we dit weekend zien: docu van Leonardo DiCaprio wordt in 170 landen tegelijk uitgezonden

Dit willen we dit weekend zien: docu van Leonardo DiCaprio wordt in 170 landen tegelijk uitgezonden

National Geographic zendt zondagavond de nieuwe documentaire van Leonardo DiCaprio uit. Hij zal in 170 landen tegelijk te zien zijn. ‘Before the flood’ gaat over één van de onderwerpen die de acteur het nauwst aan het hart ligt: de klimaatverandering. En hij kreeg de hulp van een paar heel belangrijke mensen.

“Klimaatverandering is het meest kritische en urgente probleem waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Het moet bovenaan de ranglijst staan voor kiezers bij de komende presidentsverkiezingen.” Leonardo DiCaprio is al jaren een belangrijke speler in het kamp van onze planeet. Hij gebruikt zijn bekende gezicht om mensen bewust te maken van het probleem dat de klimaatverandering is. En nu doet hij dat dus ook in een documentaire.

Oscar?

De film is geregisseerd door Fisher Stevens. Zijn naam zegt je misschien niet direct iets, maar hij kreeg in het verleden wel al een Oscar voor zijn documentaire The Cove, over het jaarlijkse bloedbad in de baai van het Japanse Taiji, waar op dolfijnen wordt gejaagd. Misschien wordt deze film wel een nieuwe Oscar voor de regisseur, en dus ook voor Leonardo DiCaprio, want Before the flood ging vorige week in première in Amerikaanse bioscopen. Daardoor is hij nog op tijd om volgend jaar in aanmerking te komen voor een beeldje.

De trailer zet alvast de toon. “Probeer eens een gesprek te hebben over de klimaatverandering en mensen haken af. En het probleem lijkt erger en erger te worden.” Voor deze docu ging DiCaprio bij heel wat belangrijke mensen hulp zoeken. Bijvoorbeeld Barack Obama, Elon Musk en paus Franciscus. De docu is zondagavond om 22 uur onze tijd te zien op de Nederlandse versie van National Geographic, samen met 168 andere landen dus.

Gesponsorde artikelen