Dit wordt niet normaal: zo diep gaat Ian Thomas met z’n song voor Dana Winner

Het is vanavond de beurt aan Dana Winner in Liefde voor Muziek, en wees maar zeker dat er opnieuw heel wat traantjes zullen vloeien. Hoogtepunt van de avond wordt sowieso Ian Thomas z’n wondermooie versie van ‘Vaarwel Vader’, dat hij herwerkte tot ‘Song For My Dad’. VTM loste al een kleine preview, en oh-em-gee: krop in de keel en kippenvel all over the place! 

“Het was voor mij een enorme zoektocht naar hoe ik het nummer zou brengen, omdat ik zelf het geluk heb nog niet in die situatie te zitten. Ik heb de tekst dan ook aangepast naar de band die ik heb met mijn papa. Het nummer raakt mij echt enorm”, licht de amper 18-jarige Ian toe. Zijn opmerkelijke nummerkeuze krijgt de hele groep stil en beweegt Dana meteen tot tranen toe. Na zijn Song For My Dad krijgt ook Ian zelf het moeilijk …

De Oude Man En De Zee

Uiteraard zitten ook de andere vijf opnieuw klaar om Dana te ontroeren met hun eigen versie van één van haar nummers. Terwijl Sioen kiest voor een bijzonder originele zeemansversie van De Oude Man En De Zee, heeft Belle Perez Ik Hou Van Jou helemaal omgegooid en in een ritmisch jasje gestoken. In het Nederlands bovendien.

Ook Paul Michiels waagt zich voor het eerst aan een Nederlandstalige cover. Hij brengt een ingetogen bewerking van 1000 Keer. Eva neemt Ver Weg Van Eden onder handen. Sowieso dat het ook opnieuw uitkijken wordt naar Johannes, die kiest voor het epische Conquest of Paradise, een nummer dat Dana volgens hem al een paar keer op spectaculaire wijze live heeft gebracht.

“Het is een hevige”

En jup, ook de complimentjes vliegen in het rond vanavond: “Het is een hevige”, aldus Sioen. “Alles geven en ervoor gaan, in alles wat ze doet. Ze is een ongelofelijke persoon en zangeres.” Ook Ian Thomas heeft Dana van een andere kant leren kennen in Mallorca: “Dana is ongelofelijk jong van geest. Echt iemand met wie ik iets zou kunnen gaan drinken. Dat heeft me echt verrast hier. Ze is een super grappige, megagetalenteerde madame.”

vtm
Liefde voor Muziek, maandagavond om 20u35 bij VTM.
Meer
Lees meer...