Dit wordt ofwel geniaal ofwel enorm slecht: de presidentsverkiezingen krijgen eigen tv-reeks

Dit wordt ofwel geniaal ofwel enorm slecht: de presidentsverkiezingen krijgen eigen tv-reeks

Het leek een slechte grap. “Je zou er niet in meegaan als dit het verhaal van een fictieserie was, want dit is te ongeloofwaardig” werd er wel eens gezegd over de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Maar het is wel werkelijkheid geworden. Donald Trump is president en daar kan nu echt niks meer aan gedaan worden. En die werkelijkheid, die te ongeloofwaardig was voor fictie, krijgt nu zijn eigen televisieserie.

De presidentsverkiezingen, je kon er vorig jaar echt niet aan ontsnappen. Overal waar je keek zag je de gezichten van Hillary Clinton en/of Donald Trump. De mensen zijn het al langer dan vandaag beu geworden. Wij vragen ons dan ook af of het wel een goede keuze is om hier een tv-reeks van te maken.

Maar als we even nadenken, dan weten we het al heel snel. Wij gaan sowieso kijken. Al verwachten we niet dat dit een topserie wordt. Maar waarom zijn er kijkfiles als er een ongeval gebeurt op de autosnelweg? Mensen kijken graag naar een train wreck, zoals ze het in Amerika zo mooi noemen.

Marteling

De serie zal een drama ‘event series’ worden van 8 tot 10 uur, zo wordt gemeld. En het enige wat ons nog een beetje hoop geeft, is dat Mark Boal aan het roer zal staan van de serie. Boal won een Oscar voor beste film voor zijn film The Hurt Locker. Hij maakte ook Zero Dark Thirty, een film over de zoektocht naar Osama Bin Laden. Ook voor Zero Dark Thirthy werd hij genomineerd voor een Oscar, maar hij moest het deze keer afleggen tegen Argo van Ben Affleck.

Er was op voorhand veel te doen over hoe Boal in de film de martelingen zou afbeelden die de Verenigde Staten hebben uitgevoerd om Bin Laden te vinden. De film bleek een realistische, en daardoor ook kritische, kijk op de folterpraktijken te geven.

Boal deed, als ex-journalist, dan ook heel veel onderzoek. Hij zal trouwens ook nu een heel team onderzoeksjournalisten in dienst nemen om hem te helpen bij het schrijven van de serie. Mark Boal lijkt dus misschien wel de perfecte kandidaat voor dit gewaagd en heikel project.

Gesponsorde artikelen