Dit zijn 4 mind-blowing geheime wapens van Hitler uit de Tweede Wereldoorlog

Dat Hitler een oorlogszuchtige gek was die de wereld in één van de meest verscheurende oorlogen ooit stortte, wisten we al. Wat we nog niet wisten, is dat Hitler een heel team van ingenieurs had die voor hem de meest ambitieuze oorlogsmachines ooit bouwden. Verschillende van die wapens waren, zeker voor hun tijd, technologische hoogstandjes. Hier zijn vijf geheime nazi-wapens die de wereld hebben veranderd:

1. De Goliath: een landmijn op afstandbediening

Wikimedia Commons
Geloof het of niet maar deze knullige dingen hadden veel dodelijk potentieel in huis. Ze werden met een joystick bestuurd en werden gebruikt om tanks te mollen. Kijk maar eens naar deze beelden waarop de Duitse troepen een tank vernietigen met Goliath:
Giphy
De nazi’s bouwden zo’n 7.000 Goliaths tijdens de oorlog en maakten zo de weg vrij voor vele andere wapens op afstandbediening.

2. ’s Werelds eerste sluipvliegtuig: de Horten Ho 229

Reddit/ethan khan

Dit ontzagwekkende vliegtuig kon 900 kilo aan bommen dragen, vloog op 15 km hoogte en ging aan een snelheid van 1.000 km door de lucht. Dat zijn ongelofelijke cijfers, zeker voor het jaar 1944.

Dat dit toestel zijn tijd ver vooruit was bewijst een hedendaagse foto van een Amerikaans sluipvliegtuig, de USAF B-2 Spirit:

Wikimedia/USAF

Hoewel de Horten Ho op het terrein geplaagd werd door tal van technische zwakheden bewijzen de treffende gelijkenissen tussen deze twee vliegtuigen dat er wel degelijk een succesvol wapen schuilde achter deze plannen.

3. Een radio-gestuurde bom genaamd Fritz X

Wikimedia Commons/Kogo

De Duitsers hebben dan toch gevoel voor humor. “Fritz” was namelijk de bijnaam die de Duitse troepen kregen van de Engelse en Amerikaanse soldaten. Deze bom wordt ook wel “de grootvader van de smartbomb” genoemd. Via radiosignalen konden de Duitsers hem besturen en vanaf 6 km hoogte lanceerden ze hem, wat te hoog was voor het luchtafweergeschut van die tijd.

De nazi’s hadden met deze bom ongelofelijk veel schade kunnen aanrichten, want geen enkel kanon kon het uit de lucht schieten. Gelukkig konden slechts een klein aantal vliegtuigen van de Luftwaffe de slimme bom dragen, waardoor het gebruik ervan beperkt bleef.

4. Messerschmit Me 163 Komeet: raketvliegtuig dat 480 km sneller vloog dan het snelste vliegtuig van zijn tijd

Giphy

Op deze beelden is te zien hoe ‘de Komeet’ een Amerikaanse B-17 uit de lucht knalt.

Dit razendsnelle vliegtuig haalde een snelheid van 1.100 km per uur. Om dat even in perspectief te plaatsen, dit is bijna zo snel als het geluid …

De Amerikaanse tegenhanger, de P-51 Mustang, haalde slechts een topsnelheid van 700 km per uur.

De snelheid van dit vliegtuig was zowel een zegen als een vloek. Het was te snel om geraakt te worden, maar ook te snel om te raken. Het zoefde zo snel voorbij dat de piloot er niet in slaagde goed te richten. Dat de piloot zelf niet geraakt kon worden was natuurlijk mooi voor hem. Maar het feit dat hij zelf ook niets kon raken is uiteraard allesbehalve positief in een oorlog, waarbij het meestal de bedoeling is om elkaar te raken.

(Bron: Business Insider, Weapons of WWII magazine)
Meer
Lees meer...