Dit zijn blijkbaar de 20 beste vliegmaatschappijen van de wereld

De ene vlucht is de andere niet. Soms zit je met amper beenruimte urenlang ingeblikt als een sardientje en moet je betalen voor elk drankje dat je drinkt. Met andere vluchten heb je een pak meer bewegingsruimte, krijg je gratis koffie, thee en water en zijn de kant en klare maaltijden nog best te eten. De consumentenwebsite Skytrax heeft de beste vliegmaatschappijen van de wereld op een rij gezet en dit is de top 20. 

20. Bangkok Airways

iStock
Tenzij je al door Zuidoost-Azië gevlogen hebt zal je deze maatschappij waarschijnlijk niet kennen. Maar ze is heel populair. Niet alleen heeft Bangkok Airways deze top 20 gehaald, maar ook de titels World’s Best Regional Airline en Best Regional Airline in Asia zijn voor de Thaise maatschappij.

19. Austrian Airlines

iStock
Ondanks dat de vliegmaatschappij – die valt onder de Duitse Lufthansa – enkele problemen moest oplossen binnen het bedrijf, is de service altijd op hoog niveau gebleven en heeft Austrian Airlines zelfs de prijs voor Best Airline Staff Service in Europe in de wacht gesleept. En ook het eten is er erg goed volgens reizigers.

18. Virgin Australia

iStock
Als grootste vliegmaatschappij binnen Richard Bransons portfolio van Virgin brands, heeft Virgin Airlines een gigantische groei doorgemaakt sinds de oprichting in 2000. De vliegtuigen hebben zelfs sfeerverlichting én je kan je er vermaken met een 9-inch touchscreen entertainmentsysteem.

17. Air New Zealand

iStock
De Kiwi-vliegmaatschappij heeft al veel wereldtitels op zijn naam staan, zoals World’s Best Premium Economy Class en World’s Best Premium Economy Seat en dat al meerdere keren. Niet gek dat ie dus in deze top 20 staat.

16. Asiana

iStock
De service en vooral het eten is erg goed bij de Zuid-Koreaanse Asiana, die onder andere een award heeft gewonnen voor Best Economy Class Catering.

15. Swiss International Air Lines

De Zwitserse vliegmaatschappij bestaat nog maar sinds 2002 en behoort nu tot de Duitse Lufthansa familie. Swiss International Air Lines is vooral populair voor de diverse voorraad alcohol.

14. Air France

Ondanks de financiële problemen van de afgelopen jaren heeft Air France een indrukwekkende line up van producten uitgerold, waaronder vooral de ‘La Premiere’ eerste klas-suites erg geliefd zijn. Niet voor niets heeft Air France de award gewonnen voor ‘World’s Most Improved Airline‘.

13. Thai Airways

Thai Airways is al lange tijd leider op het gebied van goede kwaliteitsservice binnen de vliegindustrie. Onder andere wegens het supervriendelijk personeel vliegen reizigers er heel erg graag mee.

12. Hainan Airlines

De enige Chinese vliegmaatschappij die het tot de ranglijst van Skytrax haalt. Met meer dan 160 vliegtuigen verspreidt Hainan zich heel snel door Azië, Europa en Australië.

11. Garuda Indonesia

De Indonesische vliegmaatschappij heeft er de afgelopen jaren keihard voor gewerkt, maar alle moeite wordt nu beloond. Het interieur van de toestellen is vernieuwd, de service is sterk verbeterd, waardoor Garuda Indonesia het vertrouwen van de reizigers heeft teruggewonnen. Het bedrijf wordt nu geprezen om de comfortabele stoelen en de goede menukaart uit de Zuidoost-Aziatische keuken. En de award World’s Best Cabin Crew ging dit jaar naar Garuda Indonesia.

10. Lufthansa

Europa’s grootste vliegmaatschappij heeft grote bezuinigingen moeten doorstaan, maar de service en kwaliteit is nog steeds uitzonderlijk volgens Skytrax. De award Best Airline in Western Europe is dan ook niet voor niets voor Lufthansa. Voor de allerbeste reiservaring kan je best kiezen voor de A380 superjumbo of de 748-8 Intercontintal.

9. Qantas

iStock
Net als enkele andere vliegmaatschappijen heeft ook Qantas enkele financiële tegenslagen moeten doorstaan. Maar dat ging gelukkig niet ten koste van de kwaliteit bij deze Australische vliegmaatschappij.. Vooral de klantenservice en in-flight entertainment is erg goed en dan is er ook nog de Qantas belkaart, waardoor je gewoon tijdens de vlucht kan bellen.

8. EVA Air

De Taiwanese EVA Air bestaat al meer dan twintig jaar en is uitgegroeid tot een grote vliegmaatschappij. Daarnaast is EVA Air pionier op het gebied van de ‘premium economy-cabin‘.

7. Turkish Airlines

Turkish Airlines vliegt naar meer dan 100 bestemmingen en meer dan 200 steden wereldwijd. Het bedrijf streeft ernaar dat thuisbasis Attaturk Airport ooit verandert in een zogenaamde global transit hub.

6. Etihad Airways

Met als thuisbasis in Abu Dabi is Etihad Airways de vliegmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten die naar zeker 100 bestemmingen vliegt. De vliegmaatschappij is beroemd geworden haar Residence flying appartments’.

5. All Nippon Airways

Als de grootste internationale vliegmaatschappij van Japan en thuisbasis van één van de grootste toestellen van de Boeing 787 Dreamliners, scoort het bedrijf bijna perfect op hygiëne, service en veiligheid. De toestellen hebben zelfs in de tweede klas stoelen met net iets meer privacy, evenals stroom én USB-ingangen.

4. Cathay Pacific Airways

De vliegmaatschappij is gevestigd in Hongkong en focust zich op het bieden van veel vluchten achter elkaar. Reizigers ervaren een reis met Cathay Pacific Airways als een van de fijnste in Azië.

3. Singapore Airlines

Je persoonlijke televisie en een hete handdoek die wordt geserveerd voordat je opvliegt zijn enkele van de diensten die Singapore Airlines aan de reizigers levert. En ook het vliegveld staat volgens Skytrax bekend als één van de beste in de wereld.

2. Qatar Airways

Ok, als je de meest ruime stoelen wil hebben in de tweede klas, dan moet je met Qatar Airways vliegen. Daarnaast kan je met deze maatschappij vliegen naar 125 bestemmingen waaronder ook directe vluchten naar Miami, Dallas en LA vallen.

1. Emirates

En op nummer 1 – de allerbeste van de wereld volgens Skystrax – staat Emirates. Al meer dan 30 jaar werkt de maatschappij keihard om een met de grootste Airbus A380 superjumbos en Boeing 777 wide body jets een van ’s werelds beste vliegmaatschappij te worden.

Daarnaast kan je tijdens de vlucht kiezen uit een grote selectie films, muziek en kan je zelfs live televisie en sportevenementen kijken. Wanneer zijn we weg?

Meer
Lees meer...