Dit zijn de 10 allermooiste stranden ter wereld

Dit zijn de 10 allermooiste stranden ter wereld

Parelwit zand? Check. Helderblauw water? Check. Rust? Check. Het mooiste strand ter wereld ligt volgens de gebruikers van reisbeoordelingswebsite TripAdvisor in Brazilië. Hieronder kan je de volledige top 10 bekijken, maar kom niet klagen als je een onweerstaanbare drang krijgt om je valiezen te maken en te vertrekken.

1. Baía do Sancho (Brazilië)

Baía do Sancho, op het Braziliaanse eiland Fernando de Noronha, is enkel te bereiken met de boot of via een dichtbegroeid pad. Met een beetje geluk kan je er een spectaculair fenomeen aanschouwen: zonder een wolkje aan de hemel kan het er namelijk plots heel lokaal beginnen regenen.

2. Grace Bay (Caraïben)

Grace Bay ligt op Providenciales, een eiland in het Caraïbisch gebied dat bewoond wordt door bijna 24.000 mensen.

3. Flamenco Beach (Puerto Rico)

Flamenco Beach op het Puerto Ricaanse eiland Culebra was ooit populair bij piraten. Je vindt er (nog) geen luxeresorts of casino’s, maar je kan er wel buitengewoon leuk zwemmen, snorkelen en duiken.

4. Isola dei Conigli (Italië) 

Lampedusa komt meestal in het nieuws door de vele vluchtelingen die er stranden, maar het Isola dei Conigli, het konijneneiland, heeft ook een fantastisch mooi strand waar bedreigde zeeschildpadden hun eieren komen leggen.

5. Whitehaven Beach (Australië)

Uiteraard mogen ook de Whitsundays niet ontbreken in een lijstje als dit. Whitehaven Beach staat bekend om zijn hagelwitte zandstranden en tropische schoonheid.

6. Playa de ses llletes (Spanje)

Op Playa de ses Illetes op Formentera kan je geen strandstoelen huren, daar neem je nog ouderwets je eigen handdoek mee. Jammer genoeg leggen alle jachten uit Ibiza er aan.

7. Anse Lazio (Seychellen)

Anse Lazio is een strand aan de noordwestkust van het eiland Praslin, het op een na grootste van de Seychellen. Het strand wordt langs weerszijden afgebakend door grote rotsen.

8. Lanikai Beach (Hawaï)

Lanikai Beach ligt op Oahu, een van de eilanden van Hawaï. Het strand is enkel te voet bereikbaar en in tegenstelling tot de meeste andere stranden zijn er geen toiletten, douches of redders. 

9. Rhossili Bay (Groot-Brittannië)

Rhossili Bay ligt op het uiteinde van het Gower Peninsula in Swansea. Het maakt deel uit van het eerste ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ in Groot-Brittannië. 

10. Playa Norte (Mexico)

Playa Norte ligt op het eiland Isla Mujeres in de Caribische Zee, voor de kust van Mexico. Toeristen bereiken het eiland meestal met de veerboot vanuit Cancún en Puerto Juárez.

Gesponsorde artikelen