Dit zijn de 10 gekste en meest idiote hamburgers ooit

Er zijn hamburgers en hamburgers. Deze hamburgers zijn zo gek dat je toch even zou nadenken voor je je tanden erin zet.

1. De cheeseburger in blik

De ultieme oplossing voor trekkers en preppers, opdat die ook wanneer de zombie apocalypse al jaren aan het woeden is een cheeseburger kunnen eten. Zo wordt ie in de markt gezet door een Duits bedrijf:
Ziet er heerlijk uit, eh? Laat ons dat eens proberen. Stap 1: 10 minuten in een bain marie.
Stap 2: openen langs onder en langs boven. Zonder je vingers te verbranden.
Ziet er redelijk okay uit:
Maar niet echt zoals op het eerste plaatje.
Mja.
Er zitten wel 43 ingrediënten in:
Maar deugt ie? Wel, 3,95 euro is geen koopje. Verschilt weinig van smaak van bijvoorbeeld de cheeseburger van McDonalds. We kunnen ons inbeelden dat in het midden van de wildernis, of na jaren tegen zombies vechten en ongekruide kleine zoogdieren aan het spit te hebben gedraaid, dit best wel een feestmaal zou kunnen zijn.

2. De Luther Burger aka Donut Burger

Een hamburger die niet tussen een broodje wordt geserveerd maar tussen een donut met suikerglazuur. 

De bijnaam van dit is de “cardiologist’s worst nightmare”. En ja ze verkopen dat echt. Ongeveer duizend calorieën, van de slechtst mogelijke soort dan nog. Ze noemen ‘m ook de Luther Burger omdat hij het favoriete eten was van zanger en producer Luther Vandross, die op 54-jarige leeftijd stierf aan de gevolgen van een infarct na jaren van diabetes. 

Je komt dit ding echt tegen in de VS.  Wordt verkocht als de Crave Doughnut Burger, de Craz-E Burger en de Krispy Kreme Donut Burger en ook tijdens ondermeer baseballwedstrijden. De versie hieronder, met een ei, bacon, kaas en frieten zit tegen de 3.000 calorieën.

3. De door Jezus goedgekeurde hamburger

Althans, dat beweert Bob’s, een fastfoodketen in Brazilië die in 1952 werd opgericht door tenniskampioen Robert Falkenburg. Belgen die naar het WK gaan kunnen hem misschien eens proberen, de Big Bob, twee stukken hamburgervlees, sla en ui én door de zoon van God goedgekeurd.

Bob’s is overigens sowieso interessant. Zo hebben ze eetbare verpakkingen. En je kan er iets eten dat een Toasted Cheese with Banana Sandwich heet.

4. De Cobra Burger

En dat is niet gewoon een coole naam. Het begint zo, in Yogjakarta in Indonesië:

En dan:
En zo krijg je hem op je bord. Smaakt als kip zeggen de liefhebbers. En echt, slangenburgers zijn populair in Indonesië. Dus als je er een burger eet, vraag toch eerst even wat er tussen zit.

5. De Lion Meat Burger

Ja hoor, dit is de Lion Meat Burger van Il Vinaio, een restaurant in Mesa (Arizona):

Burgers van leeuwenvlees duiken steeds vaker op in de VS. Dat mag ook, zo lang het gaat om gekweekte leeuwen. En er bestaan, ondermeer in Florida, farms waar ze leeuwen fokken puur om als vlees te verkopen:

6. De Windows 7 Whopper

Voor de release van Windows 7 ging Burger King in Japan even over the top. Een whopper met zeven hamburgers (en een beetje sla, tomaat, ui, augurk, ketchup en mayonaise) voor 777 Yen.

7. De Hypocrite Burger bij Fatburger

Bij de Amerikaanse keten Fatburger kan je een Hypocrite Burger bestellen: dat is een veggie burger met … bacon.

8. De Camel Burger

Een halal alternatief dat je steeds meer ziet opduiken in de Golfstaten. Kamelenvlees is blijkbaar gezonder dan runds, minder vet en met meer ijzer. Het smaakt zoeter. In Australië kan je ook al kamelenburgers kopen in de supermarkt.

9. De Absolutely Ridiculous Burger

Je kan hem bestellen in Mallies Sports Grill & Bar in Michigan.

 540.000 calorieën, zeven kilo sla, 15 kilo bacon, 15 kilo tomaten, 18 kilo kaas. Weegt in totaal iets van een 150 kilo en het duurt 22 uur om hem klaar te maken. OK, moet niet meteen een hamburger wezen voor rijke mensen deze, meer een party-ding, hoewel, je moet al met meer dan 500 zijn om ervan te eten om hem rendabeler te maken dan pakweg een Big Mac.

10. De Pizza Burger

Ontworpen om ons te verlossen van die existentiële levensvraag: gaan we voor pizza of voor hamburgers?

Tadaaaa! Burger King heeft de oplossing in de vorm van deze 2.520 calorieën.

Er zit een beefburger in die even groot is als vier giant whoppers. Plus: pepperoni-worst, mozzarella, pesto en marinarasaus.

144 gram vet, waarvan 59 gram verzadigd. Of: gelijk aan een pan met 29 stukken spek. Vier gram zout ook, wat drie keer meer is dan de dagelijks aangeraden maximumhoeveelheid. En kost maar 13 dollar.

Maar hoe dan ook: HAPPY INTERNATIONAL HAMBURGER DAY!

Meer
Lees meer...