Left Right
scrollTop top

Dit zijn de 10 momenten uit The Interview die Kim Jong-un het meest zouden schokken


Dit zijn de 10 momenten uit The Interview die Kim Jong-un het meest zouden schokken

Zullen we de film The Interview ooit te zien krijgen? Zoals de kaarten er nu bij liggen eerder niet. Een onderzoek van de FBI zou duidelijk maken dat er een Chinese link achter de hack van Sony zit, maar intussen is bevestigd dat Noord-Korea verantwoordelijk is. Wat de toekomst voor de controversiële film ook brengt, gelukkig zijn enkele reporters er wel in geslaagd de film te zien. Volgens de redactie van Vulture zijn dit de meest controversiële momenten.

We zouden kunnen waarschuwen voor spoilers, maar hou er rekening mee dat je de film misschien nooit zult zien.

10. De gruwelijke dood van twee wachters van Kim Jong-un

De Amerikaanse overheid wil David Skylark (James Franco) en Aaron Rapoport (Seth Rogen) inzetten om Kim Jong-un via een handdruk te vergiftigen. Maar een wachter ontdekt de strip met vergif en denkt dat het kauwgom is. Hij eet ervan en wordt dus zelf zwaar vergiftigd. Uitendelijk begint hij te braken op een bijeenkomst die Kim Jong-un voor zijn gasten organiseert. De vergiftigde wachter sterft en in de chaos wordt een tweede door het hoofd geschoten, waardoor het bloed op kleine kinderen terechtkomt die gitaar spelen.

9. Een Noord-Koreaanse beambte heeft seks met een blanke Amerikaan

Enkele jaren geleden bleek uit een boek van B.R. Meyers dat het Noord-Koreaanse regime erg racistisch is ingesteld. Zuiverheid staat centraal en dat maakt van Zuid-Korea een onrein land, omdat er veel Koreanen wonen die geslachtsgemeenschap hebben met Amerikanen en andere niet-Koreanen. Kim Jong-un zou dus niet opgezet zijn met de stomende romance van Seth Rogens personage met een Noord-Koreaanse beambte. Hun vrijscène zou volgens Vulture zelfs veel Amerikanen schokken. Je moet je dus niet afvragen wat dit met Kim Jong-un zou doen.

EPA

8. Je ziet de kont van Kim Jong-un

Ook al is het natuurlijk maar de kont van acteur Randall Park, die Kim Jong-un speelt. De gedachte alleen al…

7. Een valse supermarkt

Skylark krijgt vertrouwen in Kim Jong-un wanneer hij een supermarkt in de stad ziet waar een dik kind voor zit. Hij gelooft dat dit het bewijs is voor het feit dat de Amerikaanse overheid overdrijft wanneer die een beeld schetst van de situatie in het land. Later blijkt dat het een valse winkel is. Het interieur is enkel een afbeelding en zelfs het fruit is vals. Zo impliceert de film dat veel Noord-Koreanen sterven van de honger, én dat Kim Jong-un er alles aan doet om naar de buitenwereld als een goede leider over te komen.

EPA

6. Een feestje met Noord-Koreaanse seksslaven

Wanneer Skylark en Kim Jong-un het best met elkaar overeenkomen, kondigt de Noord-Koreaanse leider aan dat hij een verrassing heeft. Een deur zwaait open en enkele Koreaanse hotties op hoge hielen wandelen binnen. Een wild feestje is wat hierop volgt. In het echte leven zou Kim Jong-un getrouwd zijn en een vermeend kind hebben. Als hij dus echt over seksslaven beschikte, zou hij daar absoluut niet de aandacht op willen vestigen.

5. Kim Jong-un is een ‘honeydick’

Een grapje dat een paar keer terugkomt in de film, is het idee dat Kim Jong-un een ‘honeydick’ is. Dat zou een mannelijke equivalent van een ‘honeypot’ moeten voorstellen. Die term wordt gebruikt voor vrouwelijke spionnen die mannen verleiden om informatie los te weken. Er hangt heel wat homo-erotische spanning tussen Dave Skylark en Kim Jong-un in de lucht. Op het hoogtepunt daarvan vertelt Kim een bediende dat hij de hele tijd aan ‘honeydicking’ deed.

EPA

4. Het interview zelf

Maar wat met het interview uit de titel? Dat komt er uiteindelijk wel en Skylark is niet mals in zijn vraagstelling. Hij valt de Noord-Koreaanse dictator zelfs verbaal aan en stelt dat hij zijn volk uithongert en mensen in kampen gevangen zet. Uiteraard zal het regime in Noord-Korea hier geen vrede mee nemen, noch in een echt interview, noch in een fictief.

3. De Noord-Koreanen willen verandering

Het doel op het einde van de film is niet om Kim Jong-un te vermoorden, maar wel om hem af te zetten. Eén van zijn bedienden slaagt erin om haar leider LIVE op televisie te vernederen, waarna de Noord-Koreaanse bevolking het regime omver werpt en democratische verkiezingen houdt. Uiteraard zal de heroïsche bediende worden verkozen. Het idee dat de bevolking van Noord-Korea liever een gematigde leider zou willen, kunnen we uiteraard aannemen. Maar de suggestie alleen al is verfoeilijk in de ogen van het regime.

EPA

2. Kim Jong-un weent

Wanneer Skylark tijdens het interview vragen stelt over de vader van Kim Jong-un en het liedje Firework van Katy Perry zingt, een nummer dat eerder in de film veel scheen te betekenen voor Kim, begint de leider te huilen als een baby. En het wordt nog straffer wanneer hij… euhm, in zijn broek schijt.

1. Kim Jong-un wordt opgeblazen

De grootste spoiler van allemaal: Kim Jong-un komt toch om het leven. Op zich valt het nog mee, behalve wanneer je de beelden in slow-motion bekijkt. Dan zie je Kims hoofd letterlijk ontploffen.

(Bron: Vulture)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899