Dit zijn de 15 meest freaky outfits van het New Yorkse Met Gala

Dit zijn de 15 meest freaky outfits van het New Yorkse Met Gala

Het Met Gala in New York, het beroemde benefietprogramma voor het Metropolitan Museum of Art betekende een langverwachte, grootse opening van de jaarlijkse modetentoonstelling met het thema ‘Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination’. Gisteren konden fashionista’s genieten van de présence van vele beroemdheden en hun iconische stijl. Dit zijn de meest bizarre outfits. 

Het Met Gala in New York is een jaarlijkse fundraiser voor het Metropolitan Museum of Art én een mode-evenement. Het thema dit jaar is ‘Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination’ en dat zorgde voor een aantal flamboyante verschijningen. Deze outfits vonden wij echt freaky!

1. Katy Perry

De Amerikaanse zangeres Katy Perry heeft het thema wel heel letterlijk genomen. Met haar heavenly body verschijnt ze als een engel op het gala. Hemels ziet ze er zeker uit, maar wij vragen ons af hoe ze is binnen geraakt met die enorme vleugels …

2. Lily Collins

Deze prachtige dame koos voor een dramatische look. De Britse actrice droeg een zwarte jurk met een ivoren rand. Met de bizarre kroon en de ketting met het katholieke kruis past ze perfect in het thema!

3. Sarah Jessica Parker

Ook deze actrice koos voor een kroon en nog eens een torenhoge ook. Haar goudkleurige jurk van Dolce & Gabbana schittert (letterlijk) rond haar lichaam. De combinatie van deze twee zorgt voor een erg kerkelijke look. Bizar!

4. Quavo, Offset en Tekoff van The Migos

De jongeheren van de hip hop-groep The Migos hielden zich niet expressief aan het thema, maar met hun sprankelende pakjes matchen ze perfect en zien ze er super schattig uit!

5. Lana del Rey

Als je deze outfit niet freaky vindt, dan weten wij het ook niet meer … De Amerikaanse zangeres Lana del Rey pakt uit met een volledige Jesus-look. De twee verschijningen naast haar, de Thirty Seconds to Mars-zanger Jared Leto en de Gucci-designer Alessandro Michele, vervolledigen de heilige vertoning. Freaky!

6. Cardi B

Voor deze hiphopster is het de eerste Met Gala ooit, maar ze betrad de rode loper alsof ze niets anders gewoon was. Ze koos voor een jurk versierd met parels en een bijpassende kroon voor een sprankelend ensemble.

7. Chadwick Boseman

Deze Black Panther betrad de rode loper in heilige stijl. Boseman droeg deze extravagante outfit van Versace met gouden schoenen. Freaky geslaagd, niet?

8. Zendaya

Zendaya verraste het publiek dan weer met haar vernieuwende, roodharige coupe. Door haar zilverkleurige, metalen jurk wordt ze ook wel de moderne Jeanne d’Arc van de rode loper genoemd.

9. Blake Lively

Deze Amerikaanse actrice staat wel bekend om haar sublieme, elegante vertoning en dat is dit jaar niet anders. Zelfs in een religieuze outfit schittert ze.

10. Nicki Minaj

Nicki Minaj valt graag in de kijker en dat doet ze met deze bloedrode jurk met enorme cape. Je moet dan wel een halve kilometer achter haar lopen, maar deze Oscar de la Renta-outfit mag er best wel wezen. De zangeres droeg deze duivelse jurk om haar geboorteplaats New York City te vertegenwoordigen. Ze benadrukt wel de zondige kant van het thema, maar ach, er moet iemand de slechterik zijn.

11. Madonna

De Queen of Pop was een van de laatste gasten die arriveerde, en hoe … Deze gothic outfit ontworpen door Jean Paul Gaultier, ontging niemand. Het is een statement naar het conflict die ze bijna drie decennia geleden had met het Vaticaan. In haar clip ‘Like a Prayer’ knielde ze voor het standbeeld van een zwarte heilige die tot leven kwam om haar te kussen. De clip is één van de meest controversiële geweest in de muziekgeschiedenis.

12. Ariana Grande

Deze jurk mag dan wel bizar zijn, het is vooral helemaal Ariana Grande! De typische ponytail met dit ontwerp van Vera Wang maakt het helemaal af.

13. Lena Waithe

Euhm, hebben we iets gemist en was het thema ‘regenbogen’? Nee hoor, deze Amerikaanse actrice heeft het helemaal begrepen. Ze vindt dat de katholieke kerk nog steeds extreem homofoob is en wilde een statement maken met deze kleurrijke cape.

14. Rita Ora

De 27-jarige zangeres lijkt haar inspiratie te halen van Beyonce die een gelijkaardige outfit droeg op The Grammy Awards in 2017. Gekleed in een zwarte ensemble van Prada stapt ze elegant de trap op van het Metropolitan Museum of Art.

15. Rihanna

Vooral Rihanna heeft de show gestolen. Ze verschijnt al enkele jaren met een verrassende look en dit jaar zag ze eruit als een glimmende, vrouwelijke paus paraderend op de iconische trap van het museum. Holy Riri!

Gesponsorde artikelen