Dit zijn de 19 goedkoopste reisbestemmingen ter wereld

Als je fan bent van goedkope reisjes, heeft de site Business Insider een ideale lijst met de 19 goedkoopste reisbestemmingen voor jou gemaakt. De prijzen zijn een gemiddelde schatting van hoe veel je dagelijks ongeveer betaalt voor je taxi, een overnachting in een hotel en een maaltijd. De reiskosten richting de streek zijn – helaas pindakaas – niet in de prijs inbegrepen, dus let toch maar op als je wil boeken. 

19. Phuket, Thailand – €150

Het tropische Thailand lijkt ons alvast een goed begin voor een lowcostvakantie aan te vatten, en waar start je dan beter dan op een eiland? Je kan er urenlang op parelwitte zandstranden vertoeven waardoor Phuket ook wel de parel van het Zuiden wordt genoemd. Een nachtje in een hotel kost er gemiddeld 100 euro en als je iemand bent die de Thaïse keuken (lees: veeeeeeeel rijst en noedels) apprecieert, kan je er je buik voor zo’n 23 euro vullen.

18. Sao Paulo, Brazilië – €148

That’s right, Brazil baby! São Paulo is hét culturele en economische centrum van Brazilië, een must-go voor elke toerist dus. Je kan er ’s morgens een koffietje naar binnen werken voor anderhalve euro en ’s avonds is er de mogelijkheid om pintjes te drinken aan 1,2 euro. Enfin, waar wacht je dus nog op?

17. Barcelona, Spanje – €140

iStockphoto
Barcelona, oftewel een van de trekpleisters van Spanje, ligt aan de Middellandse Zee en heeft voor elke toerist heel wat dingen in petto. Enerzijds kan de shopfanaat zich uitleven in Las Ramblas, een van de bekendste winkelstraten in Spanje, anderzijds kan de zonneklopper zich evengoed lang uitgestrekt op het strand te bakken leggen. Een taxi-rit kost er gemiddeld maar zeven euro, die kan je dus feilloos naar de gebouwen van Gaudí brengen. Wanneer je dag bijna is afgerond, kan je voor vijf euro een goed Spaans wijntje verorberen. Zeg nu zelf, wat is er beter dan dat?

16. Toronto, Canada – €139

GettyImages
De grootste stad van Canada mag zeker niet ontbreken op het lijstje want Toronto heeft veel te bieden qua theater, dans en- kunstgelegenheden en is dus uiterst geschikt voor de kunstzinnige personen onder ons. Je vindt er de Yonge Street, de langste straat ter wereld, die ooit 1.896 km lang was. Waarom deze stad precies? Tja, waarom niet, he? Voor de skyline, de wolkenkrabbers, de levendigheid en ook een klein beetje om een ervaring in dé Gay Village van de Amerikaanse Staten op te doen, natuurlijk.

15. Rio de Janeiro, Brazilië – €130

Rio de Janeiro is na São Paulo de tweede grootste stad van Brazilië. Een deel van de stad is ondertussen opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Onze tip? Shake what ya momma gave ya, want de stad viert uitbundig carnaval en danst er niet alleen dan samba-gewijs op los. Wanneer je het centrum van de stad gaat bezoeken, kom je het beroemde standbeeld Christus De Verlosser tegen. Verder heb je ook de kans om af te zakken naar de prachtige stranden van Copacabana.

14. Anatolië, Turkije – €124

iStockphoto
Turkije is het enige land ter wereld dat verdeeld wordt door twee werelddelen. Ben je geen gedoodverfde toerist? Dan moet je zeker overwegen de hoogvlakte Anatolië zeker op te zoeken. De perfecte balans tussen wandelen, natuur en cultuur maakt een tripje naar Turkije zeker twijfel de moeite waard. Je vindt er onder andere heel wat ruïnes en als pauze kan je voor een luttele 16 euro een maaltijd krijgen.

13. Praag, Tsjechische Republiek – €118

Zoek je toevallig een vakantiebestemming die je het hele jaar lang kan bezoeken? Dan is Praag the place to be. De stad is opgedeeld in een Oude en Nieuwe stad. Dat is handig, want als je van cultuur houdt, kan je de sfeer van de Middeleeuwen opsnuiven in het historisch centrum. Waag je je liever in het doorsnee leven? Dan geeft De Nieuwe stad een inkijk in het dagelijkse leven van een Prager met winkelcentra en toeristische attracties.

12. Gran Canaria, Spanje – €110

GettyImages
Vergeet Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. Zo’n 200 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust vind je het eiland Gran Canaria. Als je niet zo goed opgewassen bent tegen onze Belgische maartse buien en aprilse grillen, bestel je best een one way-ticket richting Gran Canaria. In januari, de koudste maand, is het er gemiddeld 17°C …

11. Berlijn, Duitsland – €101

Als er een stad in de buurt is die echt aandacht verdient, dan verwijzen we je graag naar Berlijn. In Berlijn sta je oog in oog met de Tweede Wereldoorlog en daarnaast vind je er ook enkele interessante bezienswaardigheden zoals Charley am Checkpoint, Brandenburger Tor en natuurlijk de Berlijnse Muur. Het is één van de grootste én groenste steden in Europa en voor 55 euro kan je een hotelovernachting boeken.

10. Kuala Lumpur, Maleisië – €101

GettyImages
Wanneer je in de hoofdstad van Maleisië bent, word je omsingeld door wolkenkrabbers met de Petronas Twin Towers als meest gekende voorbeeld. Toch heeft de stad een belangrijk historische waarde want in 1957 werd Maleisië als kolonie van het Verenigd Koninkrijk bevrijd en sindsdien draagt de hoogste vlaggenmast van de wereld de Maleisische vlag. Belangrijkste info? Koffie en bier zijn vrij duur, maar een ritje met de taxi kost er amper een euro en je kan er uitgebreid eten voor 13 euro.

9. Sharm el-Sheikh, Egypte – €98

GettyImages
Keep calm and go swim in the Red Sea want Sharm el-Sheikh is een badplaats in het oosten van Egypte en tegelijk een toeristische trekpleister. In het oudste gedeelte van de stad vind je souvenirwinkeltjes, theehuizen waar je de shisja (waterpijp) kunt roken en restaurants. Wanneer de lokale ingrediënten en levenswijze je niet direct kunnen bekoren, kan je nog altijd in het nieuwe gedeelte van de stad terecht. Daar kunnen internationale ketens zoals McDonald’s, Hardrock Cafe en KFC je humeur misschien wat opkrikken.

8. Corfu, Griekenland – €97

GettyImages
In de sfeervolle havenstad Corfu kom je een mengelmoes van musea, forten, kerken en huizen tegen. Wil je een rustige vakantie? Dan kan je zonder problemen een verlaten baai of authentiek Grieks dorpje bezoeken. Of ben je iemand die toch eerder een levendige reis verkiest? Dan kan je in Corfu evengoed een drukke badplaats bezoeken of je onderdompelen in de bruisende uitgaansgebieden.

7. Auckland, Nieuw-Zeeland – €91

Het Nieuw-Zeelandse Auckland wordt omringd door de twee havens Waitemata Harbour en Manukau Harbour. Het gebied ligt in een vulkanisch veld en heeft een gematigd zeeklimaat. In het populairste uitgaans- en winkelgebied Queen Street kan je heerlijke restaurants en wijnbars vinden. Hoewel een tripje doorheen Nieuw-Zeeland niet bijzonder veel geld kost, geef je toch wat duiten uit aan eten en drank: 4 euro voor een pint bijvoorbeeld.

6. Faro, Portugal – €84

Ha, de mooie Algarve! Hoewel de stad Faro een zeer belangrijk onderdeel is van de Portugese industrie en handel, heeft de stad heel wat charmes en neemt het toerisme in het district stevig toe. De omgeving is groen, de haven is klein, het centrum magisch mooi en je betaalt er weinig. Je kan er een kopje koffie versieren voor een euro en de glazen wijn vloeien aan amper 4,5 euro per fles.

5. Kaapstad, Zuid-Afrika – €82

iStockphoto
L’Afrique, c’est chique! En dat zullen we geweten hebben want Kaapstad komt binnen op de vijfde plaats in de lijst met goedkoopste vakantiebestemmingen. Met een geschiedenis van zowel Nederlandse als Engelse overheersing zijn er in Kaapstad nog heel wat historische gebouwen overgebleven in Hollandse en Victoriaanse stijl. De natuur is impressionant en er lopen pinguïns rond. PINGUÏNS!!!

4. Hanoi, Vietnam – €79

Als je van een subtropisch klimaat houdt, raden we je aan om Hanoi te bezoeken. Heb je een avontuurlijke bucketlist? Voeg daar dan zeker deze Vietnamese stad aan toe. Je kan er namelijk Hang Sơn Đoòng, of de grootste grot ter wereld, bezichtigen, die pas in 2009 volledig in kaart is gebracht. Heel wat parken en tempels maken de stad extra de moeite waard. In Hanoi moet je trouwens niet zwaar hakken in je budget: een ritje met de taxi kost er maar anderhalve euro. Al raden we je uiteraard aan om eerder een typisch Aziatisch bootje als verplaatsingsmiddel te gebruiken.

3. Bangkok, Thailand – €76

GettyImages

Op nummer drie staat Bangkok. Misschien ken je de stad al een klein beetje door scènes van The Hangover II, maar uiteraard heeft de stad heel wat meer te bieden dan stereotypes. Chocolate Village bijvoorbeeld, of een tempel zoals Wat Arun. Breng een bezoekje aan de markt, rij in een tuktuk of laat je masseren op de internationale luchthaven. (Jep, dat kan!)

2. Tenerife, Spanje – €73

Het is vrij logisch dat wanneer de term Tenerife valt, je onmiddellijk aan drank en drugs denkt. Toch heeft de streek, die erg in is bij jongeren, veel meer te bieden dan dat. De vulkaan El Teide bijvoorbeeld, want die is met zijn 3.718 meter het hoogste punt in heel Spanje. De vulkaan is omringd door het nationaal park waar je een kanarie in zijn natuurlijke habitat kan spotten. Ook de Piramides van Güímar zijn in de buurt, en je kan op excursie gaan in het piratendorpje Masca.

1. Boedapest, Hongarije – €50

Last and definitely not least: Boedapest! Als er één stad is waar newsmonkey zich thuis voelt, dan is het zonder twijfel in het pittoreske Boedapest. De hele binnenstad is werelderfgoed en ook de Andrássyboulevard, richting Boedapest, maakt er deel van uit. Als je een fervente koffiedrinker bent, dan sturen we je graag naar Hongarije. De koffiehuizen van Hongarije behoren tot de beste van Europa én zijn goedkoop. Twee vliegen in een klap dus. Ook het Museum van Terreur, de Széchenyibaden en de burcht van Boeda kan je in Boedapest gaan bezichtigen.

Bron: Business Insider

Meer
Lees meer...