Dit zijn de 20 mooiste reisbestemmingen ter wereld volgens Pinterest

Dit zijn de 20 mooiste reisbestemmingen ter wereld volgens Pinterest

Er zijn keiveel reisbestemmingen die je zéker op je bucket list moet zetten, maar volgens Pinterest zijn de volgende 20 echt de allermooiste. Haal je creditcard dus maar boven om je volgende reis te boeken.

1. De Blue Lagoon, IJsland

GettyImages

De ‘Blue Lagoon’ is een gebied dat zich in het hart van een lava-veld bevindt. De lagune is vooral bekend als een luxueuze, geothermisch verwarmde spa en heeft haast het meest bijzondere water op aarde. De kleur van het water wordt regelmatig vergeleken met van die helderblauwe sportdrankjes en heeft een gemiddelde temperatuur van 40 graden Celsius.

2. Parijs, Frankijk

iStockphoto
Oui, nous aimons Paris! De Eiffeltoren, de Sacré-Coeur basiliek, het Louvre, de Champs-Élysées, de Notre Dame of Disneyland, … We moeten maar weinig uitleg geven over waarom je Parijs zeker ooit eens moet bezoeken. En na de gebeurtenissen van afgelopen maanden nog meer dan ooit.

3. Londen, Verenigd Koninkrijk

GettyImages

Meer dan 30 miljoen buitenlandse bezoekers zijn er jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk, met Londen als de populairste bestemming. ’t Is geen geheim dat een reis naar de metropool Londen je leven verandert. En het beste is: it’s only a trainride away! Maar, Londen is duur. Dus hier alvast een paar praktische tips: koop een Oyster card voor het openbaar vervoer, bezoek de gratis musea zoals Tate Modern en The National Portrait Gallery en vermijd tourist traps zoals Covent Garden. Ondertussen kan je tussendoor The Big Ben en Westminster Abbey bekijken.

4. The Crags, Australië

iStockphoto
Australië heeft een toerist veel te bieden. En daarom staan ook de kliffen The Crags in de reeks van Pinterestgebruikers. Meer dan één bezoekje aan The Crags heb je niet nodig om in te zien waarom het strand ook wel ‘schipbreukstrand’ wordt genoemd. Wanneer je de rotsstenen ziet opdoemen uit het water, zie je ook onmiddellijk het antwoord. Een plek die spectaculair is op elk moment van ’t jaar. Drama in de winter met zotte stormen aan de kustlijn, en in de warmere maanden een geweldige plek om te ontspannen.

5. New York, de Verenigde Staten

GettyImages
In New York is er heel wat te beleven en geen tijd om stil te zitten. Je kan er het Vrijheidsbeeld zien, over Times Square lopen, Brooklyn Bridge aanschouwen en natuurlijk de trekpleister van de stad, Central Park, bezoeken. Ook cultuurliefhebbers komen er aan hun trekken, met onder andere het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art. De skyline op zich is al fantastisch.

6. Taormina, Italië

GettyImages
Het niet-platgetreden pad van Italië (of ja, Sicilië) moet wel Taormina zijn. Taormina is een stad die in de punt van de Italiaanse laars ligt en daarmee op een wel zeer speciale plaats gelegen is. De stad ligt namelijk tegen een berghelling. In de verte kan je af en toe de Etna horen rommelen en het strand kan je bereiken met een kabelbaan. We mean, cool? Ook het oude antieke Tatro Greco-Romano is zeker de moeite waard.

7. Glacier National Park, Montana, de Verenigde Staten

Hoe verbazingwekkend mooi is het Glacier National Park eigenlijk? Als je een echte avonturier bent, dan is het geen slecht plan om eens aan de Rocky Mountains te passeren. Uitgestrekte bossen, helder water en bergen in de verte die een hoogte van meer dan 3.000 meter bereiken. En uiteraard geen, of toch vrij weinig, volk. Zalig.

8. The Caves-hotel, Jamaica

Je kamer uitwandelen en onmiddellijk een plonske doen in de Caraïbische zee. ’t Lijkt een droom, maar het kan effectief in het viersterrenhotel The Caves in Jamaica. Als je een liefhebber bent van een mooie omgeving dan kan hier amper iets aan tippen. Trouwens, let wel op als je er graag met je geliefde heen wil gaan. Je zal er toch een bezwaarlijk aantal euro’s voor moeten neertellen. Maar schoonheid kent geen prijs, he! Toch?

9. Ennis Bluebonnet Festival, Texas, de Verenigde Staten

Ennis Bluebonnet Trails is een wandelroute in Texas. Op het eerste gezicht lijkt dat vrij saai, maar … de route wordt omringd door zo veel mooie vlinderbloemen dat het echt wel de moeite is. En, er is sinds tien jaar ook een festival dat langs de route loopt. Jong en oud kan er doen wat ie wil, want er is voor elk wat wils. Een waar spektakel dus, en wij stellen onmiddellijk vast dat het Hallerbos niets is vergeleken is met Ennis Bluebonnet Trails.

10. Bagan, Myanmar

GettyImages
Naar de zonsondergang kijken met zicht op een vlakte van duizenden tempels en pagodes in Bagan. Dat is voor veel toeristen een van de hoogtepunten van een reis naar Myanmar en dat is dan ook wat wij aanbevelen. Niet meer en niet minder.

11. Barcelona, Spanje

iStockphoto

Barcelona, een van de trekpleisters van Spanje, ligt aan de Middellandse Zee en heeft voor elke toerist heel wat dingen in petto. Enerzijds kan de shopfanaat zich uitleven in Las Ramblas, een van de bekendste winkelstraten in Spanje, anderzijds kan de zonneklopper zich evengoed lang uitgestrekt op het strand te bakken leggen. Een taxi-rit kost er gemiddeld maar zeven euro, die kan je dus feilloos naar de gebouwen van Gaudí brengen. En wanneer je dag bijna is afgerond, kan je een goed Spaans wijntje verorberen. Zeg nu zelf, wat is er beter dan dat?

12. Portknockie, Schotland

Portknockie is een vissersdorpje op een bergtop in Schotland. Het dorpje bestaat al sinds 1677 en is uitgegroeid tot een significante vissershaven. Heb jij er al van gehoord? Wij alvast niet. En net omwille van het adembenemende uitzicht, stellen we het graag aan je voor.

13. Santorini, Griekenland

iStockphoto
Santorini, dat is het het meest zuidelijkste eiland van de Griekse Cycladen en heeft zijn huidige halvemaanvorm te danken aan vele vulkaanuitbarstingen. De rest van het eiland is ondertussen door de zee verzwolgen en de huizen van de bewoners vullen de randen van het eiland. Santorini is niet al te groot, lekker knus, heeft wijngaarden en is nog lekker authentiek.

14. Putra-moskee, Maleisië

GettyImages
Putrajaya is aardig op weg om de nieuwe hoofdstad van Maleisië te worden. En een van de belangrijkste bezienswaardigheden daar is de Putra-moskee. En die moet je absoluut zien, want omringd door een gigantisch meer en met uitzicht op het centrum kan het eigenlijk amper beter. Als je een liefhebber bent van echte rust biedt deze stad alles wat je wil, want op deze moment is de stad nog vrij leeg. De enige bewoners die er wonen zijn de ambtenaren van Putrajaya.

15. Yosemite National Park, Californië, de Verenigde Staten

Ui-te-raard staat ook het wildernisgebied Yosemite National Park in dit lijstje. Reis naar Californië en maak er een doortocht want het gebied staat al sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is voornamelijk bekend om zijn U-dalen, zoals Yosemite Valley, dat zijn dalen met granieten rotswanden die ontstaan zijn door gletsjers. Maar je vindt er ook hooggebergtes, heldere bergrivieren en watervallen. De ideale plek voor de MacGyvers onder ons.

16. Praag, Tsjechië

Zoek je toevallig een vakantiebestemming die je het hele jaar lang kan bezoeken? Dan is Praag the place to be. De stad is opgedeeld in een Oude en Nieuwe stad. Dat is handig, want als je van cultuur houdt, kan je de sfeer van de Middeleeuwen opsnuiven in het historisch centrum. Waag je je liever in het doorsnee leven? Dan geeft De Nieuwe stad een inkijk in het dagelijkse leven van een Prager met winkelcentra en toeristische attracties.

17. Jachthaven Reitdiep, Groningen, Nederland

Aan de noordwestrand van de stad Groningen vind je de jachthaven Reitdiep. Een gezellige, comfortabele en veilige Nederlandse haven die je waarschijnlijk wel kent, maar waarvan je allicht de naam niet wist. Die gekleurde huisjes ergens in Nederland? Jup, dat is in Reitdiep.

18. Istanboel, Turkije

iStockphoto
Istanboel is dé stad waar Europese en Aziatische cultuur samenkomen. De verschillende beschavingen smelten samen in deze stad en dat draagt bij tot zijn schoonheid. Je verveelt je er sowieso niet want er zijn oneindig veel dingen te beleven. Een van de eerste dingen die je moet doen volgens ons? In een hamam springen, want Turkse baden zijn echt wel authentiek. En geschiedkundig gezien kan je natuurlijk de Grote Muur van Constantinopel ook niet laten schieten.

19. Boedapest, Hongarije

Als er één stad is waar je je thuis kan voelen, is het zonder twijfel in het pittoreske Boedapest. De hele binnenstad is werelderfgoed en ook de Andrássyboulevard, richting Boedapest, maakt er deel van uit. Als je een fervente koffiedrinker bent, dan sturen we je graag naar Hongarije. De koffiehuizen van Hongarije behoren tot de beste van Europa én zijn goedkoop. Twee vliegen in een klap dus. Ook het Museum van Terreur, de Széchenyibaden en de burcht van Boeda kan je in Boedapest gaan bezichtigen.

20. Westminster Abbey, Londen, het Verenigd Koninkrijk

iStockphoto
Ook in Londen, maar toch wel een aparte vermelding waard. Westminster Abbey of officieel The Collegiate Church of St Peter is een Gotische kerk. De kerk staat ook op de Werelderfgoedlijst en heeft in Engeland toch wel vrij veel betekenis. Zo wordt de kerk sinds 1100 gebruikt om de personen van de koningshuizen te kronen, te huwen en te begraven.

Gesponsorde artikelen