Left Right
scrollTop top

Dit zijn de 5 beste romantische komedies op Netflix


Dit zijn de 5 beste romantische komedies op Netflix

‘Romcoms’ zijn in overvloed te vinden op Netflix. Je bent voor het genre, of je verafschuwt het. Voor wie wil toegeven aan de guilty pleasure: hier zijn de vijf beste romantische komedies op Netflix. 

1. Love, Rosie

Love, Rosie gaat over, jawel, Rosie en haar beste vriend Alex. Ze zijn lange tijd goede vrienden en bewandelen hun eigen weg in het leven. Maar elke keer als één van de twee doorheeft dat die wel wat meer voor de andere voelt, komt er iets tussen. Zullen ze ooit elkaar vinden?

Een zoetsappige maar grappige, ontroerende film die je na een lange werkdag kan kijken. Je hoeft er immers je gedachten niet altijd 100 procent bij te houden.

2. The Ugly Truth

Abby is een producente van een ochtendshow, die heilig in de ware liefde gelooft, maar zelf haar prins op het witte paard maar niet lijkt te vinden. Op een dag ontmoet ze Mike, de presentator van een populaire show genaamd The Ugly Truth, een man die enkel in de harde waarheid gelooft en niet in de zoetsappige liefdesverhalen. Hij besluit Abby aan de perfecte man te helpen.

Katherine Heigl is de koningin van romcoms en schittert in The Ugly Truth naast spierbundel-met-een-klein-hartje Gerard Butler.

3. It’s Complicated

It’s Complicated is hi-la-risch. Meryl Streep en Alec Baldwin spelen ex-man en -vrouw die op de een of andere manier samen in bed belanden. Ze besluiten het casual te houden, aangezien ze allebei nog andere relaties hebben. Met de manier waarop ze met elkaar kibbelen en hun affaire angstvallig geheim proberen te houden, lig je gewoon dubbel.

Deze film bewijst dat Meryl Streep verschillende rollen perfect kan spelen. Van serieus (The Iron Lady) tot musicals (Mamma Mia!) en de slechte heks (Into The Woods), ze kan het allemaal.

4. Crazy, Stupid, Love

Alleen al voor de schitterende cast moet je Crazy, Stupid, Love gezien hebben. Emma Stone, Steve Carell, Ryan Gosling en Jullianne Moore schitteren in de romantische komedie. Kneusje Cal valt op de wekelijkse datenight met zijn vrouw volledig uit de lucht wanneer zij aankondigt dat ze hem verlaat en hem op de koop toe bedrogen heeft. Om zijn verdriet te verdrinken trekt hij naar een bar waar hij playboy Jacob leert kennen. Die wil hem leren hoe hij elke vrouw rond zijn vinger kan draaien.

Voor één naam alleen al moet je gewoon kijken: Ryan Gosling. En dan toont hij zich nog van zijn beste kant als de charmante, aantrekkelijke Jacob die toch zijn hart verliest aan de spontane Hannah.

5. Life As We Know It

Hier is de koningin van de romcoms alweer terug. Katherine Heigl speelt in deze film Holly, een bescheiden vrouw met een al even bescheiden bakkerijtje. Wanneer haar beste vrienden sterven in een auto-ongeluk moet ze samen met flierefluiter Eric Sophie, het kind van het overleden koppel, opvoeden. Het enige probleem? De twee kunnen elkaar absoluut niet uitstaan.

Het is een film waarbij je in het begin al weet hoe het gaat aflopen. Gelukkig heeft dat helemaal geen invloed op hoe goed de film is. Hij is ontroerend, grappig en héél romantisch. Neem de zakdoekjes er maar al bij!

Zin in een romantische citytrip? Ontdek zeker deze romantische plekjes in Parijs!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…