Dit zijn de 5 gloednieuwe en megacoole rode neuzen van Rode Neuzen Dag

Dit zijn de 5 gloednieuwe en megacoole rode neuzen van Rode Neuzen Dag

Qmusic mocht vanochtend Rode Neuzen Dag 2016 op gang trappen en daarvoor zakten ze af naar het Centraal Station van Antwerpen. Opnieuw probeert de actie psychische problemen bij jongeren bespreekbaar te maken. De belangrijkste nieuwtjes: Evi Hanssen wordt dit jaar de ambassadrice van Rode Neuzen Dag, en er komen liefst vijf verschillende neuzen om te verzamelen.

“We liken, sharen en chatten er op los, maar praten over onze echte gevoelens en problemen doen we niet”, zei Evi Hanssen vanochtend op de radio. De presentatrice, die we de voorbije jaren het best kennen van Mijn Pop-uprestaurant, moet het gezicht worden van de campagne die op 3 december eindigt met een grote benefietshow op VTM.

Hoewel er tal van acties zullen worden georganiseerd, is de basis uiteraard opnieuw de rode neus die je overal kan kopen. En dit jaar zijn er vijf Rode Neuzen, dus je kan een hele collectie aanleggen: Jack-A-Hoy, DJ Niësto, Professor Sniff, Ha-Choo en Snotte Belle.

Nog steeds hard nodig

Weer hetzelfde thema, konden ze dit nu niet eens voor iets anders doen, zou je denken? Maar Qmusic, VTM en Belfius hebben reden genoeg om net zoals vorig jaar het taboe onder de aandacht te brengen. Volgens een nieuw onderzoek van iVox bij 1.685 Vlamingen, waaronder duizend jongeren tussen 16 en 30 jaar zijn psychische problemen nog steeds iets waar vaak niet over wordt gepraat. Meer dan de helft van de jongeren die ermee te kampen heeft (55%) praat er met niemand over. Zo’n 39 procent schaamt zich en 34 procent geeft zichzelf de schuld.

Zes op tien jongeren praten niet met hun ouders over hun problemen. Zeven op tien zetten de stap naar hulp niet, vaak omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen (36%).

Jonas & Koen are back

Wie een actie wil organiseren, kan die opnieuw registreren via de website van Rode Neuzen Dag. En uiteraard kan je gewoon weer je neusje bijdragen door een rode neus te kopen voor de prijs van 5 euro, waarvan 3,5 euro naar het Rode Neuzen Fonds gaat. Behalve Evi Hanssen, en radiopresentatoren Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen is ook het heerlijke duo van de slotshow van vorig jaar weer van de partij. We zijn benieuwd of Jonas Van Geel wraak zal kunnen nemen op Koen Wauters voor de piercing die hij LIVE op tv moest laten zetten.

Gesponsorde artikelen