Dit zijn dé 9 ultieme jassentrends voor deze winter

Winter is coming! Of dat is misschien wat voorbarig, maar het duurt toch niet lang meer voor de regen, wind en kou hier zijn. Een warme winterjas is dan onmisbaar. Ontdek nu alvast de 9 ultieme trends voor dit najaar en shop een exemplaar om mee te stralen:

1. Ruitjes zoals je grootouders ze droegen, zijn weer helemaal in …

De klassieke ruitjes zijn werkelijk overal dit jaar, en dan vooral die ruit zoals je grootouders hem droegen. In de herfst zal je hem dus zeker tegenkomen bij de winterjassen voor dames en heren, maar dan wel in een modernere pasvorm. Ze zijn vooral trendy in neutrale kleuren zoals bruin, grijs, zwart en beige en dus perfect te combineren met felle of lichte kleuren in de rest van je outfit.

2. … net zoals mannen in het lang

We zitten allemaal graag knus en dus mogen de mannen zich deze winter ook lekker in hun jas wikkelen. In 2019 en 2020 kiezen ze voor lekker zachte jassen op knielengte zoals deze Tommy Hilfiger herenjas.

3. Dierenprints zijn een blijvertje …

Jaar na jaar komen ze terug: de luipaarden, tijgers, zebra’s en andere dierenprints. Ook dit jaar zijn ze niet weg te slaan uit het straatbeeld. Ze sieren je regenjas of een winterjas voor heren, en ze zijn here to stay.

4. … en de lederlook ook

Leer blijft ongelofelijk populair, ook bij de jassen. Iedereen heeft ondertussen wel een kort, zwart (nep)lederen vestje in haar kleerkast hangen, maar beige is dé kleur voor dit najaar. Combineer je leren damesjas met zwart en een kleurrijke coltrui of warme sjaal.

5. De parka voor mannen blijft een klassieker …

Nog zo’n klassieker die al jaren meegaat, is de parka voor mannen. Dit jaar mag dat in een fel kleurtje en liefst nog met een bontkraagje of schapenvachtje aan de binnenkant. Deze oranje Stone Island jas geeft alvast het goede voorbeeld.

6. … net zoals het jeansvestje

Ook de jeansvest hangt sowieso al bij iedereen in de kleerkast, maar ook dit najaar kan je hem nog steeds dragen. Echt beschermen tegen de kou doet hij niet, maar oversized en met opvallende knopen ziet hij er wel geweldig uit. Deze Tommy Hilfiger damesjas staat elke vrouw goed!

7. Nieuw dit najaar: de puffer coat …

De wát? Deze jas ziet er iets sportiever uit, maar is vooral heel warm. Gevuld met veren geeft hij een gepofte indruk. Die trend zien we deze winter zowel bij dames- als bij herenjassen en in alle mogelijke kleuren. Zoals deze Moncler jas voor heren. Hij ziet er enorm zacht uit, toch?

8. … en de cape

Not all heroes wear capes, maar de damesjassen zijn deze herfst extra heldhaftig! De cape is terug en hij ziet er supertrendy uit. Je combineert hem met een strakke jeans en hoge laarzen of sneakers.

9. Maar ook teddyberen en nepbont zie je deze winter overal

Dierenvachten spannen de kroon dit najaar in elke vorm die je maar kan bedenken. Van jassen in nepbont tot schapenvacht en teddybeertjes, ze duiken overal op. Deze Tommy Hilfiger damesjas heeft het allemaal: de teddybeer én de beige kleur.

Welke jassen heb jij al in je kleerkast? Ontdek de herfst- en wintertrends en kies je favoriet bij de Bijenkorf.

Meer
Lees meer...