Left Right
scrollTop top

Dit zijn de eerste details van de nieuwe film van J.K. Rowling en het ziet er veelbelovend uit


Dit zijn de eerste details van de nieuwe film van J.K. Rowling en het ziet er veelbelovend uit

Binnenkort verschijnt er opnieuw een film gebaseerd op een van de boeken van J.K. Rowling. Deze keer geen echt vervolg op de Harry Potter-reeks, maar wel eentje dat ermee te maken heeft. Het boek ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ uit 2001 gaat over de fabeldieren uit de Harry Potter-boeken en komt in november volgend jaar pas op het witte doek. De eerste details over de film zijn wel al gelekt …

De film zal draaien rond hoofdpersonage Newt Scamander, die naar New York trekt. De magie-zoöloog heeft een koffertje bij dat, net als het tasje van Hermelien, veel meer kan opbergen dan je op het eerste gezicht zou zeggen. In het koffertje zitten zeldzame en bedreigde magische dieren, die hij tijdens zijn reizen heeft ontdekt. Het grote probleem? De Amerikaanse tovenaars moeten niets weten van dreuzels en wantrouwen ze omdat ze schrik hebben ontdekt te worden.

Muggle of No-Maj?

In de Harry Potter-boeken en -films worden niet-magische mensen steevast ‘dreuzels’ – of ‘muggles‘ in het Engels – genoemd. In ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ zal die benaming veranderen en wordt een niet-magiër een ‘No-Maj‘ genoemd. Van ‘no magic‘, inderdaad. Dat nieuwtje heeft al voor heel wat kritiek gezorgd van boze Harry Potter-fans. Volgens J.K. Rowling zelf vinden Amerikanen ‘No-Maj‘ een betere benaming voor niet-tovenaars dan ‘muggles‘.

Giphy

Dan zijn er ook nog de personages. De casting is achter de rug en dit is het resultaat:

Eddie Redmayne

als Newt Scamander

Hij is een Engelse acteur en model en je kent hem hoogstwaarschijnlijk voor zijn rol als Stephen Hawking in ‘The Theory of Everything’, waar hij trouwens een Oscar voor won.

Newt Scamander is een Engelse magie-zoöloog die beter overweg kan met dieren dan met mensen. Zijn koffertje vol magische dieren neemt hij steevast overal mee, zelfs op zijn trip naar New York City.

Katherine Waterston

als Porpentina Goldstein

Waterston is een Amerikaanse actrice die je misschien nog kent van de film over Steve Jobs. Ze speelde de rol van Chrisann Brennan, een Amerikaanse schilder die een relatie had met de Apple-topman.

Porpentina Goldstein werkt voor het Ministerie van Magie, de Amerikaanse versie ervan dan toch. Ze is erg ambitieus, maar trapte ooit op de tenen van iemand met veel macht waardoor ze nu een job onder haar niveau heeft. Dat verandert echter als ze Newt ontmoet …

Alison Sudol

als Queenie Goldstein

Sudol is een Amerikaanse alternatieve singer-songwriter – beter bekend als A Fine Frenzy – en actrice. Hoewel ze nog niet veel grote namen op haar palmares heeft, noemen experts haar een “groot opkomend talent”.

Queenie Goldstein is de jongere zus van Porpertina. Ze is een ‘legilimens’, een persoon die gedachten kan lezen. Als je je de boeken en films van Harry Potter nog herinnert, doet dat ongetwijfeld een belletje rinkelen. 😉

Dan Fogler

Als Jabos Kowalski

Fogler is een Amerikaanse stand-up comedian en acteur. Zijn stem is echter veel bekender. Hij heeft al voor verschillende films – zoals Kunf Fu Panda – stemmen ingesproken.

Jabos Kowalski is een dreuzel die via Newt wordt geïntroduceerd in de toverwereld.

Colin Farrell

als Graves

Colin Farrell is een Ierse acteur die je ongetwijfeld kent van zijn rol in ‘In Bruges’. De bekende acteur heeft al in films gespeeld met Tom Cruise, Bruce Willis, Al Pacino, Ben Affleck en Samuel L. Jackson.

Graves is de rechterhand van de minister van Magie in Amerika.

Samantha Morton

als Mary Lou

Morton is een Britse actrice die niet erg bekend is, maar wel al twee keer een Oscar misliep en een Golden Globe in haar kast heeft staan. Vooral haar rollen in ‘Minority Report’ en ‘In America’ zijn bekend.

Mary Lou heeft een groep opgericht die het bestaan van magie wil vertellen aan dreuzels.

Ezra Miller

als Credence

Ezra Miller is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is om zijn rol in ‘The Perks of Being a Wallflower’, met Logan Lerman en … Emma Watson.

Credence is de adoptiezoon van Mary Lou en is erg mysterieus.

Vanaf 17 november 2016 komt ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ in de cinemazalen.

Bronnen: Entertainment Weekly, Filmtotaal, IMdB, Wikipedia

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170