Left Right
scrollTop top

Dit zijn de gevaarlijkste landen om een vrouw te zijn


Dit zijn de gevaarlijkste landen om een vrouw te zijn

Ondertussen is het 2018 en kunnen vrouwen lopen en gaan waar ze maar willen. Maar toch kan het nog steeds gevaarlijk zijn voor vrouwen. Volgens een nieuw onderzoek zijn deze landen minder veilig voor vrouwen.  

Volgens een nieuwe studie van de Thomson Reuters Foundation is India het gevaarlijkste land ter wereld om een vrouw te zijn. Volgens een rapport dat werd gebaseerd op een enquête onder 550 deskundigen over vrouwenaangelegenheden, bleek dat het land de slechtste natie is op het gebied van seksueel geweld tegen vrouwen, mensenhandel voor huishoudelijk werk, dwangarbeid, gedwongen huwelijken en seksuele slavernij.

De peiling werd uitgevoerd met deskundigen over alle werelddelen. De respondenten waren onder andere hulpverleners, academici, gezondheidswerkers, niet-gouvernementele werknemers, ontwikkelingsspecialisten, enz …

Culturele en traditionele praktijken

In India worden vrouwen vooral geconfronteerd met gevaarlijke risico’s die te maken hebben met culturele en traditionele praktijken. Denk maar aan aanvallen met zuur, genitale verminking van vrouwen, fysieke mishandeling en kinderhuwelijken.

Volgens cijfergegevens van de overheid zouden de gemelde gevallen van misdaad tegen vrouwen tussen 2007 en 2016 gestegen zijn met zo’n 83 procent. Elk uur worden er vier gevallen van verkrachting gemeld.

Dit is de top tien van de gevaarlijkste landen om een vrouw te zijn:

 1. India
 2. Afghanistan
 3. Syrië
 4. Somalië
 5. Saoudi-Arabië
 6. Pakistan
 7. Democratische Republiek Congo
 8. Jemen
 9. Nigeria
 10. Verenigde Staten

Nummer tien in de lijst, de Verenigde Staten, is wel heel opvallend. Volgens experten zouden #MeToo en Time’s Up-campagnes tegen seksuele intimidatie en geweld er veel mee te maken hebben.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899