Dit zijn de grootste klootzakken in de wereld van het online daten

Tinder, Badoo, Parship, Match, … Het is tegenwoordig poepsimpel om een date te vinden. Even een account aanmaken, een paar foto’s uploaden en je kan eraan beginnen. Ideaal om ‘de ware’ te ontmoeten. Helaas zitten er ook een heleboel minder fraaie exemplaren tussen. En die kunnen het echt niet aan om een blauwtje te lopen.

Oké, niemand houdt ervan om afgewezen te worden, zelfs niet online. Maar je kan er op z’n minst waardig mee omgaan. Heel wat mannen op het internet vinden het echter absoluut niet kunnen dat een vrouw geen interesse in hen heeft en laten dat ook duidelijk weten. Schelden, beledigen en zelfs dreigen lijkt het enige juiste antwoord op een afwijzing. Bye bye waardigheid!

Alexandra Tweten uit Los Angeles maakte het Instagram-account Bye Felipe nadat ze merkte hoeveel vrouwen obscene en beledigende berichten kregen van afgewezen mannen op het internet. “Het is een standaardreactie die ik steeds opnieuw zie: jongen flirt met meisje, meisje reageert niet of zegt dat ze geen interesse heeft, jongen wordt kwaad en stuurt kwetsend bericht. Het toont hoe verheven deze mannen zich voelen en dat vrouwenhaat echt een probleem is.”

Tweten wil via het account aan vrouwen laten weten dat ze niet de enigen zijn die hiermee te maken krijgen. Ook wil ze aan mannen tonen hoe het is om een vrouw te zijn in de wereld van online daten. Bye Felipe heeft nog maar 46 posts, maar al meer dan 130.000 volgers. 

Sommige reacties zijn nog vrij lachwekkend.

Maar andere zijn gewoon ronduit grof.

Als ze hun zin niet krijgen, beginnen ze te schelden.

En o wee als je niet binnen het halfuur antwoordt!

Maar wél laten weten dat je geen interesse hebt, is dan ook weer niet goed…

Straight White Boys Texting

Bye Felipe is niet het enige account dat mannen wijst op hun degoutante gedrag op het internet. Straight White Boys Texting op Tumblr verzamelt screenshots van gesprekken waarbij de man opeens over seks begint. Een beetje wanhopig, maar sommigen denken blijkbaar dat het echt werkt om een date te scoren.

De oprichter van de pagina zegt dat de naam Straight White Boys Texting komt van het syndroom waarbij mannen in het midden van een normaal online gesprek plots vragen stellen als: ‘Wat is je bh maat?’. Jep, dat soort situaties heeft dus een naam. “Natuurlijk zenden niet-blanke mannen ook zulke berichten en hun ‘bijdragen’ zijn van harte welkom op de site.”

Straight White Boys Texting Tumblr

De dames hebben nu wel hun antwoord klaar.

Straight White Boys Texting Tumblr
Bron: Mashable, Huffington Post, Daily dot
Meer
Lees meer...