Dit zijn de meest opvallende acts tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival

Dit zijn de meest opvallende acts tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival begint vanavond écht met de eerste halve finale. Daarin zien we niet alleen de Belgische Sennek, maar ook heel wat verrassende acts. Maak hier kennis met de meest opvallende.

Iedere volger van het Eurovisiesongfestival is het erover eens: de eerste halve finale is dit jaar heel sterk. Verschillende topfavorieten komen in actie en ook de outsiders stellen niet teleur.

Het belooft dus spannend te worden voor België voor een plaats in de finale, maar dat is niet de enige reden waarom het de moeite is om je om 21 uur voor je tv te installeren. Wij selecteerden de meest opvallende acts van de avond om naar uit te kijken.

1. Tsjechië (Mikolas Josef – Lie To Me)

Amper 22 jaar is Mikolas Josef maar hij moet Tsjechië zijn beste prestatie ooit bezorgen op het Eurovisiesongfestival. Niet dat dat een grote uitdaging is, want het land behaalde nog maar één keer op zes deelnames de finale en werd daarin voorlaatste.

Maar Lie To Me heeft het potentieel om beter te doen, veel beter. De act is leuk, eigentijds en heel aanstekelijk en Mikolas zorgt in hipsteroutfit voor de show. Nochtans kreeg hij tijdens de repetities af te rekenen met een rugblessure waardoor hij het breakdancen moet overlaten aan zijn achtergronddansers.

Eurovision – Andres Putting

2. Israël (Netta – Toy)

Twee maand lang stond Israël op de eerste plaats bij de bookmakers. Het lied van Netta heeft dan ook alles wat een goed nummer op het Eurovisiesongfestival nodig heeft. Het ritme is aanstekelijk, de show kleurrijk, de zangeres flamboyant én het thema is actueel. Toy past namelijk perfect bij #MeToo met teksten als “I’m not your toy, you stupid boy”.

Op het podium was het even zoeken voor Netta die onder andere een looper gebruikt om geluidjes te laten herhalen, maar ondertussen staat de show er. Opvallen zal Israël zeker, al was het maar voor de kippengeluiden tijdens het nummer.

Eurovision – Andreas Putting

3. Wit-Rusland (Alekseev – Forever)

Wit-Rusland rekent dit jaar op de Oekraïner Alekseev en die rekent daarbij … op een rode roos. De jonge zangeres staat op het podium in een wit hemd boven een fel witte spot en lijkt zo haast een heilige.

Heel het tafereel wordt nog net iets vreemder als hij een rode roos bovenhaalt. Uiteindelijk geeft Alekseev de bloem mee aan de cameraman die ze bezorgt aan de knappe danseres. Een overwinning zal het Wit-Rusland niet opleveren, maar opvallend is het wel.

Eurovision – Andreas Putting

4. Estland (Elina Nechayeva – La Forza)

Opera en het Eurovisiesongfestival was zelden een goede combinatie, maar Elina Nechayeva zou wel een de uitzondering kunnen zijn. De jonge sopraan heeft ongetwijfeld de beste stem van dit jaar én ze zorgt ook voor een visueel showspel.

Elina beweegt niet tijdens haar nummer La Forza, maar draagt een gigantische jurk waarop een lichtshow wordt geprojecteerd. Het kleed en de apparatuur voor de projectie is zo duur dat Estland speciaal op zoek is gegaan naar een extra sponsor, maar uiteindelijk is alles in orde gekomen en kunnen we genieten van een prachtige show.

Eurovision – Andreas Putting

5. Finland (Saara Aalto – Monsters)

Saara Aalto werd in het verleden al eens tweede in talentshows in Finland (Talent Suomi en The Voice of Finland) en het Verenigd Koninkrijk (The X Factor). In de Finse voorronde voor het Eurovisiesongfestival werd ze ook zowel in 2011 en 2016 tweede.

Dit jaar was het eindelijk wel raak voor de stoere Saara Aalta, maar als we de bookmakers mogen geloven grijpt ze wel nipt naast de finale, al zou ze zo’n finaleplaats zeker verdienen. Finland heeft dan ook alles wat je verwacht op het Eurovisiesongfestival: dansers, vuurwerk en een draaiend rad.

Eurovision – Andreas Putting

6. Cyprus (Eleni Foureira – Fuego)

Eleni Foureira is wat het Eurovisiesongfestival tien jaar geleden was: vuurwerk, glitter, danseressen, up-tempo, … en na twee kalme winnaars lijken de fans te opnieuw nood te hebben aan een nummer zoals Fuego.

Cyprus groeide de laatste dagen bij de bookmakers zelfs uit tot de grote favoriet. Ze sluit vanavond de show af en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan!

Eurovision – Andreas Putting

Wil je Lissabon en de arena van het Eurovisiesongfestival ook eens in het echt zien? Boek dan hier je reis.

Gesponsorde artikelen