Left Right
scrollTop top

Dit zijn volgens Roger Moore dé twee kanshebbers om de volgende James Bond te worden


Dit zijn volgens Roger Moore dé twee kanshebbers om de volgende James Bond te worden

“Bond! James Bond!” Maar wie gaat zich de komende jaren op die manier mogen voorstellen? De nieuwe film is nog niet uit of er wordt al druk gespeculeerd over de opvolger van Daniel Craig, die zich vorige week liet ontvallen dat hij het wat gehad heeft met 007. En wie is beter geschikt dan de legendarische Roger Moore om in te schatten wie de Britse spion het best zou kunnen vertolken?

Twee namen staan hoog op het lijstje van de inmiddels 88-jarige Roger Moore: de Australiër Hugh Jackman en de Britse voormalige Homeland-ster Damian Lewis. De twee zijn al vaker genoemd als potentiële Bond-gezichten. Vorige maand nog onthulde Hugh Jackman dat hij in 2002 zou zijn benaderd door de makers van de Bond-films. Ze waren toen op zoek naar een opvolger voor Pierce Brosnan en zouden uiteindelijk voor Daniel Craig kiezen. Jackman speelde in die periode Wolverine en sloeg het aanbod wegens tijdsgebrek af.

“Het was niet het juiste moment”, zei Jackman, maar hij voegde er nog aan toe dat het “niet gemakkelijk was om dit op te geven. Ik zou het nu zeker overwegen”. De Australiër is intussen 47 jaar, even oud als de huidige Bond. De andere optie voor Moore zou dus Damian Lewis zijn, die is intussen 44 jaar.

Eerste zwarte Bond?

We mogen er zeker van zijn dat de geruchtenmolen op volle toeren gaat draaien van zodra Craig zou bevestigen dat hij ermee stopt. Andere populaire namen zijn die van Tom Hardy, Idris Elba en Tom Hiddleston. Maar zelfs de voormalige voetballer David Beckham wordt al eens genoemd.

Of Craig het echt meent, zal misschien van het succes van Spectre afhangen. Hij grapte in een interview alvast dat hij “liever zijn polsen oversnijdt” dan nog eens Bond te vertolken. Moore relativeert de uitspraak en zegt als geen ander te begrijpen wanneer je tijd als Bond gekomen is. “Ik wist dat ik ermee moest stoppen toen mijn kleindochter geboren was.”

(Bron: Business Insider)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170