Left Right
scrollTop top

Dit zijn ze! De 9 hipste koffiebars van Brugge


Dit zijn ze! De 9 hipste koffiebars van Brugge

Zoveel gezellige plekjes in Brugge, maar ook aan koffiehuizen ontbreekt het in de West-Vlaamse toeristenstad niét. Kende je deze koffiehuizen al? Tes van lekt min lutje! 

1. Koffie Brazila 

In Koffie Brazilia op de Mallebergplaats krijg je dagelijks vers gebrande koffie. Het is een gezellige koffiebar waar je ook thee, patisserie en allerhande koffie-accessoires kan krijgen.

2. Li O Lait

Bij Li O Lait krijg je niet alleen keigoeie koffie, je wordt ook bediend door de beste barista’s! De creaties die hier op de cappuccino’s verschijnen, zijn gewoonweg fenomenaal.

3. I love coffee

Gespecialiseerd in het branden van hun eigen koffiebonen. Ja, I love coffee en ja, dit is één van de beste koffiehuizen van de stad! En elke week een bijzondere latte/espresso of the week in een superleuk interieur!

4. The Gulliver Tree

Een gewone koffie of een mochaccino, ja het mag een beetje meer zijn! Het zaakje ligt op de Cordoeanniersstraat en is echt de moeite om eens te bezoeken!

5. Vero Caffè 

Lekkere taart, overheerlijk gebak en natuurlijk ook goeie koffie! Vero Caffè is een sympathiek koffiehuis op het Sint-Jansplein.

6. Caffé da Noi

Heerlijke mochaccino en vooral ook zalige koffie! Bij Caffé da Noi op de Katelijnestraat kan je ook bagels eten en ontbijten.

7. Velutti 

Velutti heeft niet écht een adres. Het is een mobiele koffie- en theeshop van drie ondernemende studenten. Deze sympathieke koffiebar kan je ook al eens terugvinden in andere steden, uitstekende koffie!

8. Koffiehuis Ter Steeghere 

Dit zaakje ligt op de Burg. Hier kom je voor een koffietje, maar vooral voor de pannenkoeken. Bovenstaande foto toont even de (positieve) ommekeer die het koffiehuis twee jaar geleden maakte. ;)Tja, net zoals in iedere stad heb je ook in Brugge een Starbucks, en dit op het Stationsplein. Hier kom je voor large coffees, een koffie die je de hele ochtend kan meesleuren en waarop je eigen naam de beker siert. 🙂 

9. The Old Chocolate House

Op de Mariastraat vind je the old chocolate house. Niet direct koffiegezind, maar deze moet je kennen als het ook eens zoeter mag: hier geniet je van een chocomelk met de beste huisgemaakte lekkernijen in een megazalig authentiek interieur. Delicious!

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…