Dit zijn ze! De 9 hipste koffiebars van Leuven

Bij niemand is de nood aan koffie groter dan bij … studenten! Hier zijn 9 plekken waar jij je koffie kan gaan drinken in dé Vlaamse studentenstad: 

1. Koffie Onan

De topper in Leuven is toch wel Koffie Onan in de Parijsstraat. Hier valt gewoonweg alles van warme dranken te krijgen. Elke week zorgen ze voor een fameuze coffee of the week: Latte coconut, latte toffeenut of een kopje met ‘rijpe fruitigheid van dadel en een kruidige ondertoon’, geen idee wat het betekent maar het klinkt alvast fenomenaal!

2. Punto Caffè 

Punto Caffè ligt op de Leopold Vanderkelenstraat. Buiten heerlijke koffie kan je hier ook bagels, smoothies en zoetigheden krijgen! 

3. Coffee Cafe

Coffee Cafe op de Tiense, natuurlijk! Toch ook wel één van de beste koffieplekken die er in Leuven te vinden zijn!  Je kan hier trouwens ook chocomelk krijgen waar Cécémel nog iets van kan leren. Deze keet vind je ook terug in Hasselt.

4. Noir Koffiebar 

Noir Koffiebar op de Naamse is een echte topper en voor de studenten niet onbelangrijk: you can bring your own food! 

5. Coffee College 

Coffee college schreeuwt college, althans op de kaart: The Prom Queen, the cheerleader, the coach, … allemaal lattes met een extra smaakje. En Coffee College steunt de student: na 9 koffies op je klantenkaart krijg je er een gratis. Goed gezien, want één koffie uitgespaard, zijn twee extra pintjes in je favoriete fakbar vanavond!

6. Mont Cafe 

Mont Café ligt op het Alfons Smetsplein en als we hun slogan mogen geloven, kan je hier enkel lekkere koffie krijgen: “life’s to short to drink bad coffee!”

7. Coffee cup

Deze koffiebar ligt in de Bondgenotenlaan, hier krijg je koffie op de traditionele wijze. Het heerlijke aroma van de zogenaamde Másalto doet je al genieten voordat je een slok genomen hebt. Másalto betekent ‘nog hoger’ en is een mengeling van koffie die op grote hoogte wordt verbouwd.

8. Le Mustache 

Nog zo’n gezellig koffiehuis is Le Mustache, ook weer gelegen in de befaamde Tiensestraat. Een gigantisch gamma aan koffies en vooral aan ‘speciale’ koffies dan, zeker de moeite om eens langs te gaan! 😉

9. Swartehond 

Dit gezellig koffiebarretje ligt in de Parijsstraat, hier krijg je pas echt organische koffie. Ook voor een kleine honger kom je hier aan je trekken: bagels en mmmmuffins. En die cappuccino’s, iedere keer opnieuw een oprecht kunstwerk! 😉
Meer
Lees meer...