Doe je festivalbandjes van je arm, want je kan er iets veel cooler mee doen

Festivalbandjes

Aaah festivalbandjes: elke keer opnieuw nagenieten als je kijkt naar je pols. Heerlijk en ook dé reden waarom we de bandjes bijhouden. Hygiënisch is het niet, dus de bandjes kunnen ook misschien beter op een andere plaats worden bewaard. Wat kan je allemaal doen met je polsbandjes? Hint: heel veel.

Festivalbandjes kunnen na een tijdje behoorlijk smerig worden. Door te koken, eten, sporten en zweten kunnen allerlei bacteriën ontstaan in de bandjes. Een studie heeft bewezen dat een festivalbandje, na twee jaar dragen, zo’n 9.000 micrococcus en 2.000 stafylokokken bevatten. Lekker is wat anders, daarom kan je beter de bandjes doorknippen en iets veel leuker (en hygiënischer) mee doen. Hier zijn enkele ideeën.

Inkaderen

Plak die memorabele bacteriën achter een raam en hou ze voor altijd veilig. Polsbandjes inlijsten, is een leuke manier om ze bij te houden en regelmatig terug te bekijken. Hang de kader aan de muur en je hebt meteen een kunstwerkje op je kamer of in de living.

Reddit: ads90

Dreamcatcher

Was dat ene festival echt een droom die uitkwam? Dan is het ideaal om van je bandje een dreamcatcher te maken. Je hebt er natuurlijk meer nodig dan één, maar we weten allemaal dat je op meerdere festivals verliefd bent geworden. Anders zou je geen 10 bandjes rond je arm laten, toch?

Reddit: luckyveggie

Op je kleren

Wat je ook kan doen, is de festivalbandjes op je kleren naaien. Hierdoor kan je nog altijd pronken met je festivals en raak je af en toe ook van de bacteriën af als je jouw vestje in de was steekt. Nog eens keertje lief vragen aan je mama om naast de patches ook eens de bandjes te naaien.

Pinterest

Sleutelhanger

Wat je ook kan doen, is een ring nemen en daarrond al je festivalbandjes hangen. Er hangt waarschijnlijk heel wat aan je sleutels, maar enkele bandjes kunnen er toch zeker bij? Je kan zelf kiezen of je de ring uiteindelijk aan je sleutels of rugzak hangt. Gewoon op je kamer laten rondslingeren, is ook niets mis mee. Wat je ook doet, het zal wel hygiënischer zijn dan rond je pols.

Pinterest

Kerstballen

Hoe geweldig is het om gezellig voor een kerstboom te staan met de familie? Een avondje genieten van de sfeer en ondertussen wegdromen van Rammstein op Graspop … Hoe vredig. Om het dagdromen nog realistischer te maken, kan je jouw festivalbandjes in doorschijnende kerstballen steken en het festivalseizoen in december terug tot leven brengen.

Reddit

Klok

Je kan van je festivalbandjes ook een klok maken. Plak alle bandjes op een klok en zorg dat de wijzers erbovenuit steken. Supertof om in de woonkamer te zetten en regelmatig terug te kunnen denken aan mooie tijden.

“Hoe laat is het?” “Het is Pinkpop voor Werchter.” Een mopje dat iedereen waarschijnlijk na een halve dag zo beu is als koude pap.

Pinterest

Gesponsorde artikelen