AHA, dit doet de gemiddelde werknemer op zijn werk

Kantoor
Pexels

Een Brits onderzoek heeft onderzoek gedaan naar wat kantoormedewerkers zoal doen tijdens hun werkdag. En de resultaten onthullen heel wat interessante activiteiten. Zo blijkt dat een werknemer elke dag gemiddeld tien niet-werkgerelateerde taken op kantoor verricht. Dat hoeft misschien niet te verwonderen aangezien millennials al snel eens naar hun smartphone durven grijpen.

Je herkent het misschien wel: binnenkort ga je op restaurant, maar je hebt geen idee wat ze daar allemaal serveren. Daarom check je op voorhand al eens de menukaart zodat je weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Uit de studie blijkt dat 37 procent van de ondervraagde 2.000 kantoormedewerkers wel eens door het menu van een restaurant bladert tijdens hun werkdag.

Concerttickets scoren

De helft van de medewerkers geeft ook toe regelmatig het weer te controleren in plaats van te werken. Daarnaast denken ze zo’n 30 procent van hun dag te besteden aan persoonlijke zaken. Vlug wat documenten printen, eens scrollen door sociale media of zelfs concerttickets kopen hoort erbij. Nu ja, wanneer moet je het anders doen als die ticketverkoop ALTIJD start tijdens de werkuren?

Kantoorzombies

Gif kantoorzombies
Giphy

De werknemers schatten bovendien in dat ze eigenlijk gemakkelijk hun werk in zes uur kunnen afmaken. Maar tegelijkertijd zijn ze te druk (of te lui?) om eens een frisse neus te halen. Daardoor spenderen ze maar zo’n vijftien minuten per dag buiten.

Herkenbare situatie? Think again voordat je opnieuw heel de dag binnen zit. Daisy Whitfield-Davis, woordvoerder van Yakult Light, die opdracht gaf tot het onderzoek, vertelde: “Buiten komen is belangrijk, en door buiten te komen in het natuurlijke zonlicht krijgen kantoormedewerkers waardevolle vitamine D. Maar velen krijgen niet zoveel als ze nodig hebben. Nochtans zou een wandelingetje buitenshuis je botten gezond houden én een tekort aan vitamine D voorkomen.”

Laat de zon in je hart

Misschien moet je laat voornemen voor dit jaar dus een dagelijks tochtje in het zonlicht worden. Want je weet wat Willy Somers zegt: ♪ Oh laat de zon in je hart, ze schijnt toch voor iedereen. Geniet van het leven, want het duurt toch maar even. ♪ Want genoeg vitamine D binnenkrijgen, zorgt voor gezonde botten!

Gif lenig
Giphy

Ondanks de voordelen om af en toe een luchtje te scheppen, komt 76 procent van de kantoormedewerkers regelmatig helemaal niet buiten tijdens hun werkdag. Volgens 88 procent van de bevraagden is de hele dag zitten slecht voor de gezondheid van je botten. Maar toch blijft driekwart van de kantoormedewerkers gewoon heel de dag zitten.

Dus wat hebben we vandaag geleerd? Maak op tijd en stond buiten eens een wandelingetje. Je botten zullen je dankbaar zijn!

Top 20 van niet-werkgerelateerde taken die medewerkers uitvoeren tijdens de werkuren

 1. Het weer controleren
 2. Surfen op niet-werkgerelateerde websites
 3. Banksaldo controleren
 4. Een rekening betalen
 5. Treintijden controleren
 6. Printer gebruiken voor eigen documenten
 7. Menukaart checken van een restaurant
 8. Een doktersafspraak inplannen
 9. Concerttickets afdrukken
 10. Facebook
 11. Berichtjes sturen naar vrienden
 12. Een tandartsafspraak inplannen
 13. Onderhoud auto inplannen
 14. Restaurantreservering maken
 15. Verzekeringsprijzen vergelijken
 16. Online shoppen
 17. Persoonlijke berichten plaatsen
 18. Dokter Google inschakelen voor je vermoedelijke ziekte
 19. Een avondje uit met vrienden organiseren
 20. Autoverzekering uitzoeken

Gesponsorde artikelen