Dominee: “Wie naar een concert gaat van een band die Eagles Of Death Metal heet, vraagt om de dood”

Dominee: “Wie naar een concert gaat van een band die Eagles Of Death Metal heet, vraagt om de dood”

Sinds vrijdagavond is de westerse wereld in schok. Is de wereld in schok. Iedereen is het erover eens dat het afslachten van concertbezoekers onmenselijk is. Onwezenlijk. Zo dachten wij toch. Steven Anderson, een Amerikaanse dominee die extreem gedachtegoed aanhangt, denkt er ietwat anders over. En het liet ons gedegouteerd achter.

Alles wat extreem is, is per definitie gevaarlijk, daar gaan we vanuit. Wij dragen verdraagzaamheid hoog in het vaandel en de keuze om te geloven of niet te geloven hoort daarbij. Die geldt voor aanhangers van elke religie. Mensen die aanhangers zijn van de islam, het jodendom, het boeddhisme, het christendom of welke andere stroming dan ook zijn voor ons per definitie gelijkwaardig, los van wat wijzelf geloven. Mensen moeten vrij zijn om hun eigen keuzes te maken.

Alleen loopt het mis als mensen het extreme beginnen aan te hangen, op alle vlakken. Er zijn al mensen gestorven omdat ze te veel water hadden gedronken. Ieder gezond denkend mens blijft ver weg van skinheads en negationisten, maar ook van bij voetbalsupporters die zo extreem zijn dat ze tot hooliganisme overgaan en bij moslims die zo gehersenspoeld zijn dat ze denken dat het salafisme de te volgen weg is.

En op dezelfde manier zijn extreme christenen, van die gekke Amerikaanse dominees die zo hard in hun eigen waarheid geloven dat ze alleen maar haat jegens iedereen die anders is of anders denkt de wereld insturen, extreem gevaarlijk.

Angstaanjagend

De onderstaande video hebben we met moeite kunnen uitkijken. We hebben zelfs getwijfeld of we zo’n loslopende gek wel enige aandacht moeten schenken. En uiteindelijk wilden we het toch. Om zijn domheid te etaleren. En omdat het goed is om af en toe geschokt te worden, dat bewijst onze menselijkheid.

Maar we willen niemand die dat niet wil deze video laten bekijken. Deze idioot horen lallen. Daarom hebben we onder de video enkele passages uitgetypt. Wie wil kan zich de rest besparen. De dominee in kwestie, Steven Anderson, spreekt zijn extreme idee├źn met zulke overtuiging uit dat zijn domheid op geen enkele manier nog grappig te noemen is, alleen nog maar angstaanjagend.

Om de figuur te situeren: hij heeft sinds 2005 zijn eigen kerk. In het verleden kwam hij al in opspraak omdat hij bad voor de dood van Barack Obama en met grote stelligheid beweerde dat homoseksuelen de doodstraf verdienen.

“Drugsnuivende heikneuterige flikker”

“Dit is wat te weinig wordt benadrukt in de hele berichtgeving over de schietpartij, steekt Anderson van wal. “Het concert in kwestie was er eentje van een band met de naam Eagles Of Death Metal en ze zijn ook leden van een andere band: (met nadruk) QUEENS Of The Stone Age, maar het zijn mannen.”

(…)

“Wanneer je naar een concert gaat van een band met de naam Eagles Of Death Metal, kan er misschien wel eens iemand vermoord worden. Je aanbidt de dood en dan beginnen er plots mensen te sterven. Je hebt het ticket zelf gekocht. Je houdt ervan om Satan te aanbidden. Ik vergoelijk niet wat die islamitische moordenaars gedaan hebben. Die zijn slecht, het zijn moordenaars. Maar niemand zou gewoon op een concert moeten zijn waar ze Satan aanbidden samen met die drugsnuivende heikneuterige flikker. En dat is wat ze zijn: googel de band gewoon eens, het zijn freaks die eruit zien als sodomieten. Maar niemand denkt daaraan. Nee, we moeten Frankrijk bijstaan. Frankrijk, een zondig en slecht land.”

Iets zegt ons dat Anderson het gebruik van Google toch nog beter onder de knie moet krijgen en misschien ook eens moet leren hoe YouTube of Spotify werken, want Eagles Of Death Metal zijn veel, maar geen death metal band en de leden zijn ook geen satanisten.

“God zal over je oordelen als je een zondig leven leidt”

Steven Anderson heeft het ook niet zo begrepen op de frontman van Eagles Of Death Metal, Jesse Hughes. Om dit aan te tonen leest hij voor uit een interview met de besnorde frontman.

“Hughes zegt dat crystal meth zijn creativiteit doet toenemen. Hij zegt ‘Ik heb onze eerste plaat geschreven onder invloed van speed.’ Hughes vertelt: ‘De beste plek om aan speed te komen is een homobar in Oklahoma om vijf uur in de morgen.’ En die mensen die neergeschoten zijn in Frankrijk, gingen dus naar een man kijken die zich in homobars bevindt om vijf uur in de morgen. Ik zeg het nog eens: ik vergoelijk de moordenaars niet, maar God zal over je oordelen als je een zondig leven leidt. En zo kan ook rondhangen met de verkeerde soort mensen je kapotmaken.”

Gesponsorde artikelen