Donald Glover over ‘The Lion King’: “Ik durfde Beyoncé niet in de ogen kijken”

Donald Glover is al lang geen onbekende meer. Integendeel: als Childish Gambino was hij één van de grote winnaars op de Grammy’s en als acteur heeft hij ook al één en ander op zijn palmares staan. Zijn laatste verwezenlijking? Samen met Beyoncé de stemmen verzorgen van de zingende leeuwen Simba en Nala in The Lion King. En daar had Donald Glover blijkbaar toch wat stress voor.

Can You Feel The Love Tonight is een topnummer. Maar als je er een duet van maakt met de stemmen van Beyoncé en Donald Glover, is het gewoonweg een godsgeschenk. Hun stemmen matchen perfect, maar eigenlijk wisten ze dat niet toen ze het nummer opnamen.

The Lion King

Donald Glover aka Childish Gambino aka Simba, was te gast in de talkshow van Jimmy Kimmel. Hij verscheen er in een leeuwenpak en verklaart dat droogweg met “dat is wat we elke dag droegen”. (Wij zouden in elk geval ons leven geven om Beyoncé in zo’n pak te zien!)

Glover was verantwoordelijk voor de stem van Simba, het hoofdpersonage uit The Lion King. De jonge leeuw loopt weg uit het koninkrijk waar hij koning zou moeten worden, omdat zijn evil nonkel Scar hem wijsmaakt dat hij zijn vader, koning Mufasa, heeft vermoord.

Queen B

Zijn beste vriendin Nala, komt hem zoeken, omdat Scar het hele koninkrijk om zeep geholpen heeft. De stem van Nala wordt verzorgd door niemand minder dan Beyoncé, Queen B herself. En dat zij celebrity-royalty is, weet Donald Glover ook.

Toen Jimmy Kimmel hem vroeg of hij samen met Beyoncé in de studio was gekropen om Can You Feel The Love Tonight op te nemen, bleek dat niet zo te zijn. “Ik wilde niet in Beyoncés ogen moeten kijken terwijl ik dat deed”, zei hij lachend. “Nee, ik was solo aan het werk in Londen en ik heb het nummer opgenomen in de Abbey Studios.” Hun stemmen werden dan achteraf samengezet.

Nog steeds niet overtuigd om naar The Lion King te gaan kijken? Bekijk dan zeker deze 17 steengoede argumenten.

Een teaser van Can You Feel The Love Tonight? Hieronder!

Op de vraag of die afstand het voor hem minder intimiderend maakte, gaf Donald Glover een duidelijk antwoord: “Het is waarschijnlijk ook minder intimiderend om te basketballen met Michael Jordan als je gewoon thuis papiertjes in de vuilnisbak zit te gooien.”

Wij konden The Lion King al gaan bekijken en waren enorm onder de indruk!

“Beyoncé speelt daarin mee, niet?”

Donald Glovers zoon is zot van The Lion King. “Van dieren in het algemeen. Hij kan sneller lopen op handen en voeten samen dan normaal!” Om de shock niet al te groot te maken dat zijn papa nu De Leeuwenkoning is, heeft Glover niets aan zijn zoon verteld.

Hij vroeg hem dan later terloops of hij zin had om naar The Lion King te gaan kijken. De jongen dacht even na en zei toen: “Tuurlijk… Beyoncé speelt daarin mee, niet?” Hoe de kleine Legend Beyoncé kent, is zelfs voor zijn vader een volkomen raadsel.

Donald Glover Simba
Donald Glover en zijn personage Simba – Twitter/@DisneyStudios

Gesponsorde artikelen