Donald Trump wil USPS niet financieren door stemmingen per post

Donald Trump
ISOPIX

Amerikaans president Donald Trump vertelde gisteren in een interview met Fox News dat hij USPS (United States Postal Service) niet langer wil steunen. Dit om stemmen via post tegen te gaan.

Dit jaar zijn er presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten en door het coronavirus zal alles anders moeten lopen. Maar daar is veel geld voor nodig.

Fraude

Trump linkt USPS rechtstreeks aan stemmen per post, daarom wil hij ze niet langer geld geven. “Ze willen drieënhalf miljard dollar voor iets dat frauduleus blijkt te zijn, dat is eigenlijk verkiezingsgeld. Nu hebben ze dat geld nodig om het postkantoor te laten werken, zodat het al deze miljoenen en miljoenen stembiljetten kan verwerken”, vertelde Trump gisteren.

Maar dat er fraude met stemmen per post wordt gepleegd, is nooit bewezen. Volgens een onderzoek dat BBC deed vorige maand, zijn er amper gevallen van fraude bekend. In een studie door het Brennan Center For Justice is er 0,00004% tot 0,0009% fraude in heel Amerika. Ook CNN deed een fact check over fraude en kwam tot dezelfde conclusie.

Stemmen per post

Maar wat houdt stemmen per post nu precies in? Stemmen kan gebeuren via afwezigheidsstemming (Absentee Ballot) of Mail-In stemming (Mail-In Ballot). Een afwezigheidsstemming is een stembrief die per post wordt opgestuurd naar personen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn in een stemkantoor. Die redenen kunnen vanalles zijn: ziekte, zwangerschap of militairen die overzees werken. Zo’n stemming moeten de geregistreerde stemmers aanvragen, deze kan dan goedgekeurd of afgewezen worden.

Mail-In stemmingen heeft dezelfde werking, maar wordt gebruikt voor iedereen die liever per brief zou stemmen. Dit kan niet in elke staat, vaak moet je een reden opgeven om zo’n stembrief te ontvangen. In sommige staten is het coronavirus geen geldige reden om te stemmen per post.

Gesponsorde artikelen