Donald Trump over coronavirus: “We lanceerden de grootste mobilisatie sinds de Tweede Wereldoorlog”

Donald Trump
EPA-EFE/David T. Foster III / POOL

Amerikaans president Donald Trump sprak op de eerste avond van de Republikeinse Nationale Conventie. Hij verdedigde zijn methodes om het coronavirus te bestrijden en hij schilderde Joe Biden af als een zwakke leider.

Ook beschuldigde Trump China van de verspriding van het virus en vertelde hij dat hij heel snel had gereageerd op het virus. “Toen het Chinese virus ons land binnendrong, lanceerden we de grootste mobilisatie van de Amerikaanse samenleving sinds de Tweede Wereldoorlog”, zei Trump in zijn speech. Tot nu toe werden er in de VS meer dan vijf miljoen besmettingen vastgesteld en vielen er 177.000 doden door het coronavirus.

Essentiële werknemers

Tijdens zijn speech was hij omringd door een groep essentiële hulpverleners. Geen van allen droegen een mondmasker. “Dit zijn de ongelooflijke werknemers die ons zo goed hebben geholpen met de Covid. Dit zijn geweldige, geweldige mensen. Dokters, verpleegsters, brandweermannen en politieagenten.”

Nikki Haley, de voormalige gouverneur van South Carolina en de oudste zoon van Trump, Donald Jr., probeerden het argument dat Peking verantwoordelijk was voor het virus, bij te staan. “President Trump nam het voortouw voor een nieuw tijdperk van kansen voordat het communistische China ons het coronavirus gaf”, zegt Haley.

“Amerika is niet racistisch”

Haley praatte ook over het onderwerp racimse. “In de democratische partij is het nu de gewoonte om te zeggen dat Amerika racistisch is. Dat is een leugen. Amerika is geen racistisch land.”

Donald Jr. vond dat de democraten een te sterk standpunt hadden ingenomen als het gaat over lockdowns, terwijl er zware antiracismeprotesten bezig waren. “Het is bijna alsof deze verkiezing uitgroeit tot kerk, werk en scholen, tegenover rellen, plunderingen en vandalisme. Of, in de woorden van Joe Biden ‘vreedzaam protesteren’.”

Tweede ronde

Toen president Trump voor de tweede keer verscheen, was hij in de aanwezigheid van een groep Amerikaanse gegijzelden die in het buitenland vastgehouden werden. Trump hielp bij de onderhandelingen over hun vrijlatingen. “We hebben zes ongelooflijke mensen die werden gegijzeld. Ik ben erg blij om iedereen te laten weten dat we meer dan 50 gijzelaars uit 22 verschillende landen hebben teruggebracht.”

Nadat Trump genomineerd was om op te komen als president, ging hij met aanhangers in Charlotte, North Carolina praten. Tijdens de gesprekken beschuldigde hij de democraten ervan de verkiezingen te stelen. Dit werd door het publiek met “nog vier jaar” aangejuicht.

Gesponsorde artikelen