Donald Trump krijgt alvast geen stem van voormalig Veiligheidsadviseur John Bolton

John Bolton Donald Trump Verkiezingen Boek The Room Where It Happened
EPA

John Bolton, die van april 2018 tot september 2019 de Nationaal Veiligheidsadviseur was onder huidig Amerikaans president Donald Trump, stemt in november niet op Trump. Dat heeft hij laten weten tijdens een interview om z’n nieuwe boek The Room Where It Happened te promoten. In dat boek schetst Bolton een vernietigend beeld van de regeerperiode van Trump.

Op het einde van het jaar trekken de Amerikanen opnieuw naar de stembus. En huidig Amerikaans president Donald Trump zal dan opnieuw de kandidaat zijn van de republikeinen. Z’n tegenstander in november wordt Joe Biden, die vicepresident was onder Democraat Barack Obama.

The Room Where It Happened

Het is alvast zeker dat John Bolton niet op z’n voormalige werkgever zal stemmen. Dat heeft Bolton duidelijk gemaakt tijdens een interview met de Amerikaanse televisiezender ABC. Hij was daar te gast om z’n anti-Trump-boek The Room Where It Happened te promoten.

Donald Trump besefte dat het boek misschien niet zo nuttig is voor z’n campagne in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen, en probeerde de publicatie ervan tegen te houden. De reden? The Room Where It Happened zou “onherstelbare schade” aanrichten. Een rechter in Washington gaf hem ongelijk.

“Dat komen we niet meer te boven”

Tijdens het interview maakte Bolton duidelijk dat hij geen fan is van Trump en dat hij ook z’n stem niet krijgt bij de verkiezingen. “Ik hoop dat hij de geschiedenis ingaat als een president van één termijn, die het land niet uit een neerwaartse spiraal kon halen. Dat komen we niet meer te boven”, zei ie.

“Eén termijn kunnen we nog verwerken. Een tweede termijn verwerken, wordt moeilijker.” Bolton benadrukte ook nog dat hij ook niet voor de democraat Joe Biden zal stemmen, ook al leek dat eerder wel het geval. “Ik kan dit niet nog eens doen”, zei hij toen hij het had over de vorige verkiezingen.

In 2016 stemde hij voor Trump, in plaats van Hillary Clinton. “Nu ik gezien heb hoe deze president werkt, kan ik dit niet nog eens doen. Ik vind het belangrijk dat het land de leiding krijgt die het verdient, en hij vertegenwoordigt niet de republikeinse doelen waar ik achter sta.”

“Hij is niet geschikt voor het ambt”

Ondertussen liet Boltons woordvoerder al weten dat de voormalige Veiligheidsadviseur niét voor Joe Biden stemt. Maar ook niet voor Donald Trump. “Ik denk niet dat hij president zou moeten zijn. Hij is niet geschikt voor dat ambt, vind ik. Ik denk niet dat hij de nodige competenties heeft”, klonk het.

“Ik ga niet voor hem stemmen in november. M’n stem gaat sowieso ook niet naar Joe Biden. Ik vind wel een manier om een conservatieve republikein om in te schrijven.”

Gesponsorde artikelen