Donald Trump: “Ik wens Ghislaine Maxwell het beste”

Donald Trump Ghislaine Maxwell
Isopix

Op dit moment wordt Ghislaine Maxwell vervolgd voor haar betrokkenheid bij het netwerk van prostitutie en seksueel misbruik dat Jeffrey Epstein uitbouwde. Maxwell en Epstein hadden verschillende invloedrijke vrienden, waaronder huidig Amerikaans president Donald Trump.

Ghislaine Maxwell zit op dit moment in de cel in afwachting van haar proces. Maxwell wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het misbruik van jonge meisjes door haar ex Jeffrey Epstein. Verschillende slachtoffers getuigden al dat ze aangeworven werden door Maxwell, maar zelf ontkent ze enige betrokkenheid.

“Ik wens haar het beste”

Tijdens zijn persconferentie kreeg Donald Trump de vraag wat hij dacht over het proces tegen Ghislaine Maxwell en het feit dat ze mogelijk “invloedrijke mannen” met zich mee zou sleuren. In het verleden sprak Trump zich namelijk al uit tegen Bill Clinton in verband met zijn betrokkenheid bij de zaak. Deze keer antwoordde de Amerikaanse president vaag, maar liet hij wel weten dat hij Maxwell steunt.

“Ik weet het niet, ik heb het niet echt gevolgd”, zo klinkt het. “Maar ik wens haar het beste. Ik heb haar verschillende keren ontmoet doorheen de jaren omdat ik in Palm Beach woonde en ik geloof dat zij daar ook woonden. Maar ik wens haar het beste toe.” Hij ging ook kort in op prins Andrew, waar hij “niet van op de hoogte was”.

Invloedrijke mannen

Ghislaine Maxwell verblijft op dit moment in voorhechtenis in het Metropolitan Detention Centre in Brooklyn. Omdat Epstein vermoedelijk zelfmoord pleegde in een cel in zo’n detentiecentrum, werden er bij Maxwell voorzorgsmaatregelen genomen. Zo heeft ze geen lakens en is haar outfit gemaakt van papier. Er wordt verder ook op toegezien dat Maxwell nooit alleen is.

Maxwell zelf is er echter van overtuigd dat Epstein in zijn cel vermoord werd en dat haar nu hetzelfde lot te wachten staat. Epstein had namelijk heel wat invloedrijke vrienden, die hun geheimen liever voor zichzelf willen houden. Vrienden van Maxwell lieten ook al weten dat zij over een verzameling sextapes beschikt die “invloedrijke mannen in de problemen kunnen brengen”. Bij die invloedrijke mannen zijn de vrienden van Maxwell en Epstein, waaronder voormalig Amerikaans president Bill Clinton, de Britse prins Andrew en ook huidig Amerikaans president Donald Trump.

Ghislaine Maxwell

Een van de slachtoffers getuigde onlangs dat Ghislaine Maxwell dagelijks drie nieuwe meisjes leverde voor Jeffrey Epstein, maar dat ze ook zelf deelnam aan het misbruik. Tegen de beide aanklachten pleitte Maxwell onschuldig.

Maar die onschuld zal ze dus nog moeten bewijzen voor de rechtbank wanneer de zaak voorkomt.

Gesponsorde artikelen