Doodrijder van Merel De Prins die tijdelijk was vrijgelaten … blijkt nu spoorloos verdwenen

Doodrijder van Merel De Prins die tijdelijk was vrijgelaten … blijkt nu spoorloos verdwenen

De twintiger die twee jaar geleden de 12-jarige Merel De Prins doodreed moet terug naar de cel. Dat heeft de rechter beslist nadat Muhammed Aytekin eerder tijdelijk was vrijgelaten om zijn oogproblemen te laten behandelen. Maar de dader is nergens meer te vinden, al zou hij zich volgens zijn advocaat aan VRT morgen aangeven bij de politie.

Ongeveer exact twee jaar geleden reed Muhammed Aytekin (22) Merel De Prins dood in Vilvoorde. De man vluchtte daarna naar het buitenland. Hij had nooit een rijbewijs gehad, maar was wel al maar liefst zeven keer een rijverbod opgelegd. Later ging hij zich dan toch gaan aangeven bij de politie.

Begin dit jaar werd Aytekin veroordeeld tot vijf jaar cel, maar eind maart mocht hij de gevangenis alweer verlaten. Volgens verschillende experts had hij namelijk een ernstige oogziekte waardoor hij blind kon worden. Die toestand zou nu terug beter zijn en dus moet Aytekin terug naar zijn cel.

Zijn advocaat Yannick De Vlaeminck vroeg echter om zijn cliënt nog eens te laten onderzoeken door een deskundige oogarts, maar dat vond de rechter niet nodig. Daarop besliste de rechter vandaag dat Aytekin terug naar de gevangenis moet, maar sindsdien is hij spoorloos. De politie zou op verschillende adressen hebben gekeken, maar kon hem nergens vinden.

Gesponsorde artikelen