Doodsoorzaak actrice Naya Rivera bekendgemaakt

Naya Rivera is wel degelijk om het leven gekomen door verdrinking. Dat is de conclusie van een rapport van een patholoog die in Los Angeles het lichaam van de 33-jarige actrice heeft onderzocht. Daaruit blijkt ook dat haar dood een ongeluk was.

“We hebben vastgesteld dat het om het lichaam dat van Naya Rivera gaat. Haar identiteit is bevestigd met een gebitsvergelijking. Er is op het lichaam een volledige autopsie uitgevoerd. Daaruit blijkt dat ze is verdronken. De conditie van het lichaam komt overeen met de tijd dat ze onder water heeft gelegen. Er zijn geen traumatische verwondingen of ziektes geïdentificeerd bij de autopsie,” valt te lezen in het persbericht van de patholoog.

Zoontje gered

Naya Rivera verdween donderdag op Lake Piru, een groot stuwmeer in Californië. Daar was ze gaan op varen met haar 4-jarige zoontje met een gehuurde boot. Die boot is later teruggevonden met het jongetje in, volledig ongedeerd. Van de actrice was toen geen spoor.

Volgens het jongetje waren ze eerst samen gaan zwemmen, maar is zijn moeder daarna onder water verdwenen. Waarschijnlijk wist Rivera haar zoontje nog juist op de boot in veiligheid te brengen voor ze zelf verdronk. Haar lichaam is maandag teruggevonden na een dagenlange zoektocht.

Familie

Ondertussen heeft ook de familie van Naya Rivera gereageerd. Ze tonen zich dankbaar voor de vele liefde die ze de afgelopen dagen kregen, onder andere van fans en voormalige collega’s van de actrice. Zo kwam de cast van Glee samen bij het meer voor een emotioneel afscheid.

“Terwijl we het verlies van onze mooie legende betreuren, zijn we gezegend om haar eeuwige erfenis en prachtige geest te eren. Naya was een geweldig talent, maar was een nog grotere persoon, moeder, dochter en zus”, valt te lezen in een persbericht.

Er klonk ook dank voor de hulpdiensten. “We zijn eindeloos dankbaar voor de heldin die haar heeft gevonden. Bedankt aan haar vrienden, collega’s en fans voor uw voortdurende steun. De hemel heeft onze pittige engel gekregen. We verzoeken u vriendelijk om onze privacy te respecteren tijdens deze zeer moeilijke tijd.”

Meer
Lees meer...