Left Right
scrollTop top

‘Dota: Dragon’s Blood’ komt met tweede seizoen naar Netflix


Dota: Dragon's Blood
© Dota: Dragon’s Blood – Bron: Netflix

De geanimeerde serie van het videospel Dota 2 wordt hernieuwd voor een tweede seizoen. Netflix nam alle twijfel weg toen het de aankondiging maakte in een Facebookpost.

Dota 2 is de een van de meest populaire Multiplayer Online Battle Arena ter wereld. Het spel werd in een serie gegoten en bleek een enorme hit te zijn tijdens de eerste weken op Netflix. Het spel werd gemaakt door Valve en door Ashley Miller in een anime gegoten. Bij het grote publiek is Miller het meest gekend van films zoals Thor en X-Men: First Class. De producers zijn Kaiju Boulevard en Studio Mir, die momenteel ook aan het werken zijn aan de geanimeerde prequel van The Witcher. Een grote verrassing is het niet dat er een tweede seizoen komt. In maar liefst 47 landen stond de serie in de top tien en ook in België is de serie trending.

Eerste seizoen

In het eerste seizoen volgt de kijker Davion, een ridder die op draken jaagt om van de wereld een veiligere plaats te maken. In een strijd tussen een demon en draken kruipt de ziel van een oudere draak in Davion. Samen met de maanprinses Mirana gaat Davion op een queeste om de demon Terrorblade te stoppen die de draken wil doden en hun zielen wil verzamelen.

Dota 2

Het spel zelf wordt gespeeld in wedstrijden tussen twee teams van vijf spelers. Elk team moet hun eigen basis beschermen. Iedere speler controleert een eigen held die over unieke capaciteiten beschikt. Doorheen de wedstrijd verzamelen spelers ervaringspunten en objecten voor hun held om de held van hun tegenstander te kunnen verslaan. Een team wint als ze de Ancient kunnen vernietigen in het kamp van de tegenstander. Het spel is tot op vandaag nog steeds één van de meest populaire online games.

Bekijk hier de beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…